Hlavní obsah

Tottenham jen remizoval a jeho situace je prekérní

LONDÝN

S Tottenhamem to vypadá zle! V nedělním dohrávaném duelu 22.kola Premier League totiž jen remizoval ve svém chrámu s Portsmouthem a zůstal tak uvězněn u dna tabulky. Záchranářská mise kouče Harryho Redknappa, jenž během sezóny přišel do Tottenhamu právě z Portsmouthu, se tak míjí účinkem.

Článek

Duel klubů u dna tabulky, v němž šlo o šest bodů, měl pikantní příchuť nejen v tom, že Tottenham vedl trenér Harry Redknapp, který ještě v úvodu sezóny seděl na lavičce Portsmouthu. Středem pozornosti fanoušků obou táborů byl i domácí útočník Jermain Defoe, který před rokem prchl z Tottenhamu do Portsmouthu, svými góly mu moc a moc pomohl, aby se letos za velké peníze zase vrátil. V neděli Tottenhamu pomohl alespoň k bodu, neboť v 70. minutě střelou mezi nohama obránce překonal výborného gólmana hostů Davida Jamese a zachraňoval remízu. Hosté totiž vedli od 59. min. brankou Nugenta.

Pro svěřence trenéra Redknappa je však remíza velkou ztrátou, protože právě v duelu s Portsmouthem se měli odrazit ode dna tabulky. Poslední příčku sice díky lepšímu skóre opustili, jejich situace je však dál velice prekérní, i když u dna tabulky je obrovská tlačenice.

Kladiváři vyhráli i bez Bellamyho

V duelu týmů figurujících uprostřed tabulky měl už odpoledne navrch West Ham United, který porazil Fulham 3:1 i přesto, že nastoupil bez reprezentanta Walesu Bellamyho. Ten má údajně od "Kladivářů" odejít, přičemž se spekuluje o Tottenhamu nebo Manchesteru City. "Nenastoupil, protože v týdnu s námi netrénoval. A dost možná, že se v sestavě West Hamu už neobjeví nikdy," glosoval absenci devětadvacetiletého útočníka trenér Gianfranco Zola.

I bez Bellamyho ale jeho tým zápas zvládl, neboť dokázal trestat velké chyby levého obránce hostů Pantsila. Ten ještě loni oblékal dres West Hamu a v neděli mu dvěma hrubkami k výhře napomohl - nejprve asistentoval u vedoucího gólu Di Michela, pak vyrobil penaltu, z níž skóroval Noble.

Série Fulhamu devíti zápasů bez úprohry tak v malém londýnském derby skončila, West Ham, na jehož lavičce seděl jako náhradní gólman český mladí Marek Štech, se naopak posunul v tabulce vzhůru.

Premier League - nedělní zápasy 22. kola:
West Ham United-Fulham 3:1(1:1), 7. Michele, 60. Noble z pen., 76. Cole - 23. Konchesky, Tottenham-Portsmouth 1:1 (0:0), 70. Defoe - 59. Nugent.

Reklama

Související témata: