Hlavní obsah

Manchester City prý dá za Bellamyho a De Jonga skoro miliardu

Manchester City se dohodl s West Hamem na přestupu útočníka Craiga Bellamyho, jenž ještě v pondělí podepsal s klubem smlouvu na čtyři a půl roku. Londýnský klub by za velšského kapitána měl podle serveru BBC dostat 14 miliónů liber (asi 428 miliónů korun). Anglický klub se také dohodl s bundesligovým Hamburkem na příchodu nizozemského záložníka Nigela de Jonga, kde by se podle německých médií mohla vyšplhat přestupová částka až na 20 miliónů eur (553 miliónů korun).

Článek

O devětadvacetiletého Velšana Bellamyho měl zájem také Tottenham, West Ham však odmítl londýnskému rivalovi útočníka prodat. Rodák z Cardiffu za posledních osm let vystřídal sedm klubů, když hrál za Norwich, Coventry, Newcastle, Celtic, Blackburn, Liverpool a West Ham. V reprezentaci má na kontě 54 zápasů a 16 gólů.

Čtyřiadvacetiletý De Jong hraje v Hamburku od roku 2006, s reprezentací se zúčastnil loňského mistrovství Evropy. Podle kouče Hamburku Martina Jola by klub měl použít přestupovou sumu na nákup tří fotbalistů. "Někdy prostě musíte udělat jeden krok zpátky, abyste mohli postoupit o tři vpřed," smířil se s odchodem krajana kouč Jol.

Vedení City už v zimním přestupním období získalo obránce Wayna Bridge a usiluje především o nejlepšího fotbalistu světa za rok 2007 Kaká. Za brazilského reprezentanta nabízí klub AC Milán 100 miliónů liber, což by z něj udělalo nejdražšího hráče v historii.

Reklama

Související témata: