Hlavní obsah

Kaká prý chce přesvědčit k přestupu do Anglie fotbalistův otec

MILÁN

Do Milána v pondělí přiletí otec brazilského záložníka Kaká, aby prosadil synův přestup do Manchesteru City. Bosco Leite dorazí do Itálie odpoledne a sejde se se svým šestadvacetiletým synem, aby ho prý k přestupu z AC Milán do Anglie za rekordních 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun) přesvědčil.

Článek

Podle Gazzety dello Sport bude chtít Leite při setkání se synem změnit jeho názor. Kaká totiž na zájem Manchesteru City reagoval prohlášením, že chce v AC zůstat a v budoucnosti se stát jeho kapitánem.

Otec držitele Zlatého míče a nejlepšího fotbalisty světa za rok 2007 se prý rozhodl prosadit synův přestup do Anglie poté, co vedení AC Milán odmítlo zvýšit brazilskému záložníkovi plat. Kaká v Itálii bere kolem devíti milionů eur ročně, zatímco Manchester City, který je po vstupu investorů z Abú Zabí do klubu považován za nejbohatší celek světa, mu nabízí téměř dvakrát tolik.

Pokud by Kaká za 100 miliónů liber do Manchesteru City přestoupil, stal by se nejlépe placeným hráčem světa a nejdražším fotbalistou v historii. Dosavadním rekordem je transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur (tehdy přes dvě miliardy korun).

Reklama

Související témata: