Hlavní obsah

Když je Chelsea nejhůř, vytáhne jí slovenský talent Stoch

LONDÝN/PRAHA

Fotbalový tým londýnské Chelsea nezažívá v posledních týdnech nejzářivější období. V zákulisí se hovoří o prodeji klubu, výkony hráčů Blues mají daleko k těm z loňska. Příkladem budiž poslední 22.kolo, v němž Chelsea zachraňovala tři body proti nováčkovi ze Stoke City až v samém závěru. „Věřím, že se dostaneme na vítěznou vlnu,“ řekl mladý Slovák Miroslav Stoch, jenž byl u obou gólů domácích při výhře 2:1.

Článek

V sobotním utkání na Stamford Bridge běžela  87. minuta a s domácími Blues už to vypadalo hodně špatně, když nováček Premier League Stoke City bojující o záchranu vedl stále 1:0 gólem Roryho Delapa. Na hřišti už v tu chvíli po vystřídání pět minut působil devatenáctiletý střídající slovenský útočník Miroslav Stoch. Ten hrál v následných chvílích klíčovou roli na hřišti, když byl u obou gólů Chelsea, které znamenaly obrat na 2:1.

„Samozřejmě, že mé vystoupení na hřišti nemohu hodnotit jinak než jako velmi dobré. Je skvělé, že i když jsme prohrávali, dokázali jsme výsledek otočit a nakonec se radovat z vítězství. Navíc mě těší, že obě branky padly po mých akcích. Věřím, že to bude zlomový triumf a opět se nám podaří dostat se na vítěznou vlnu. Takovéto zápasy, ve kterých se nám dlouho nedaří překonat obranu soupeře, a potom se nám to povede, jsou pro nás velmi důležité,“ řekl pro agenturu SITA ofenzivní fotbalista.

Odchovanec nitranského fotbalu fanouškům potom obě dvě gólové akce popsal. „Při první akci jsem si nejprve před obráncem míč zasekl a vystřelil levačkou. Brankář míč vyrazil a já jsem byl faulovaný, když jsem se pokoušel odraženého míče zmocnit. Z následující standardky Belletti vyrovnal. V nastaveném čase jsem potom odcentroval míč do vápna, kde se k němu po chvíli dostal na hranici šestnáctky Lampard a skóroval,“ radoval se Stoch.

Člen kádru slovenského výběru do dvaceti let si po skončeném zápase nemohl vynachválit atmosféru, která panoval v kabině Blues. „Všichni byli šťastní a říkali mi, že jsem hrál skvěle. Oslavovat ale nijak zvlášť nebudu, musím tvrdě pracovat, abych dostal šanci i v dalším zápase,“ dodal na závěr Stoch, jenž v této sezóně okusil Premier League dvakrát, v obou případech jako střídající hráč.

Reklama

Související témata: