Hlavní obsah

Arsenalu došla trpělivost, kvůli Aršavinovi dal Zenitu ultimátum

PRAHA

Ber nebo nech být. Tak by se dalo jednoduše označit poslední gesto vedení Arsenalu Londýn, jenž nabízí za talentovaného ofenzivního hráče Andreje Aršavina Zenitu Petrohrad 12,8 miliónů eur (téměř 360 miliónů korun) a ani o cent víc. Rozhodnutí ruského celku londýnský fotbalový klub očekává do 26.ledna.

Článek

Aršavin se během vleklého vyjednávání o možném přestupu do Londýna netajil tím, že by se na ostrovy již v tomto zimní období konečně rád odstěhoval. Tomu ovšem nenasvědčují rozdílné představy obou týmů. Zenit by totiž za svého špílmachra rád viděl v klubové pokladně podstatně větší částku, než nabízí Arsenal.

„Bohužel z tohoto pohledu žádný posun nenastal,“ řekl na Sky Sports Aršavinův agent Dennis Lachter. „Vše samozřejmě uvízlo na otázce peněz, tím spíše na neakceptovatelném požadavku Zenitu,“ dodal.

V podobném duchu mluvil také generální ředitel petrohradského klubu Maxim Mitrofanov. „Situace se od pátku vůbec nezměnila. Jsme připraveni s vedením Arsenalu jednat o lepších podmínkách z naší strany,“ poznamenal. „Chystáme se udělat krok kupředu, to samé ale čekám také od nich,“ dodal Mitrofanov.

Mitrofanov konečný termín respektuje

Podle deníku Daily Express ovšem vstřícný krok Kanonýrů neodpovídá představám zástupců Zenitu. Arsenal totiž údajně vyslal ze svého londýnského sídla do Petrohradu jasnou zprávu: buď do 26. ledna akceptujete sumu ve výši 12,8 miliónů eur (téměř 360 miliónů korun), nebo si Aršavina nechte.

„Jestli jsou mé informace správné, tak má Arsenal stanovený konečný termín do 26. ledna, aby mohl popřípadě vyjednávat o dalším hráči. Jejich rozhodnutí respektuji,“ potvrdil generální ředitel Zenitu. Arsenal je údajně jediný klub, se kterým Mitrofanov o přestupu Aršavina vyjednává.

Reklama

Související témata:
Alexandr Mitrofanov