Hlavní obsah

Wenger chce Rosického do konce sezóny využít, vidí v něm novou posilu

Fotbalový trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger prozradil, že kromě ruského záložníka Aršavina nemá klub spadeno na žádného jiného hráče. Důvodem pro to jsou i očekávané návraty zraněných hvězd Cesca Fabregase, Thea Walcotta a v neposlední řadě také českého reprezentanta Tomáše Rosického. „U Rosického je malá šance, že si do konce sezóny ještě zahraje,“ řekl mimo jiné francouzský trenér.

Článek

Wenger si může pomalu mnout ruce. Dlouho se musel smiřovat s tím, že několik klíčových hráčů jeho mužstva bylo vinou zranění mimo hru. Návrat kapitána Cesca Fabregase a talentovaného útočníka Walcotta už se však počítá jen na dny. Chorvatský forvard Eduardo po těžké zlomenině nohy potřebuje k optimu ještě pár zápasů za rezervu a nahlas se už začíná hovořit o návratu českého špílmachra Tomáše Rosického.

K těmto plejerům by Wenger rád připočítal i ruského reprezentanta Aršavina, o jehož přestupu ze Zenitu ke Kanonýrům spekulují média dnes a denně. Že by se výčet posil pro zbytek sezóny měl zastavit právě u tohoto talentovaného hráče z Východu, potvrdil i sám zkušený kouč Wenger.

Wenger počítá jen s Aršavinem

„Nejsme blízko žádnému jinému přestupu,“ řekl Wenger pro klubový web a počítá i s variantou, že ruský ofenzivní hráč do Arsenalu nepřijde. „I kdyby se nám jeho přestup nepodařilo dotáhnout, přijmeme to, protože mám i tak dostatečně silný tým,“ je si jistý devětapadesátiletý kouč a hned zdůvodnil proč.

„Nesmíme zapomínat na hráče, kteří se dávají zdravotně do pořádku jako Fabregas a Walcott. Je také malá šance, že se Rosický objeví na trávníku ještě do konce této sezóny. Takže můžeme počítat s velkým počtem hráčů, kteří jsou jako nově příchozí posily,“ řekl Wenger.

Mlčeti zlato

Francouzský kouč, jenž u Kanonýrů působí od roku 1996, také vysvětlil, proč z tábora Arsenalu není příliš slyšet o chystaném přestupu Andreje Aršavina. „Jsou toho plné noviny, ovšem my je tím nezásobíme. Jsme ticho a přesně víme, co chceme dělat,“ prozradil Wenger.

„V této věci budeme mlčenliví, jak dlouho to jen půjde. Je to složitá situace, protože si uvědomujeme, že dokud se přestup konat nebude, mohlo by se to otočit v neprospěch náš nebo Zenitu. Na přestupovém trhu prostě musíte přijmout fakt, že se vám někdy váš vytoužený přestup udělat podaří, jindy zase ne,“ ví své hlavní muž na lavičce Arsenalu.

Reklama

Související témata: