Hlavní obsah

The Times: Nejmocnějším mužem v britském sportu je Alex Ferguson

LONDÝN

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson byl vyhlášen nejmocnějším mužem britského sportu. V žebříčku listu The Times překonal šéfa organizačního výboru olympiády v Londýně Sebastiana Coea a majitele městského rivala Manchesteru City Šejka Mansúra.

Článek

"Naše sportovní životy ovlivňuje již několik desítek let. Nejtěžší není určit, kde jeho moc začíná, ale kde končí," napsal deník. Ferguson v uplynulé sezoně vyhrál s United nejen anglickou Premier League, ale také Ligu mistrů. Na kontě má víc trofejí než jakýkoliv jiný trenér v britském fotbale.

Dvaapadesátiletý Coe, který se po úspěšné atletické kariéře prosadil i v politice a jako funkcionář, byl listem označen za největšího britského sportovního diplomata všech dob. Šejk Mansúr se do popředí žebříčku dostal díky svému bohatství, které udělalo z průměrného týmu City nejbohatší klub světa a dokonce nabízel rekordních 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun) za Brazilce Kaká z AC Milán.

Abramovič skončil šestý

Čtvrtý se umístil výkonný ředitel televizní společnosti Sky Jeremy Darroch, pátý je díky zisku osmi zlatých medailí na olympiádě v Pekingu šéf britského cyklistického svazu Dave Brailsford.

Na šestém místě skončil majitel fotbalové Chelsea ruský miliardář Roman Abramovič, hned za ním se umístil záložník David Beckham. Následuje trenér anglické fotbalové reprezentace Ital Fabio Capello, mistr světa formule 1 Lewis Hamilton byl jedenáctý. Šéf FIFA Sepp Blatter se umístil na 20. příčce a předseda MOV Jacques Rogge je pětadvacátý.

Reklama

Související témata: