Hlavní obsah

Čech vychytal výhru Chelsea, druholigový tým Swansea vyřadil obhájce

Fotbalisté druholigového týmu Swansea se ve 4. kola Anglického poháru postarali o překvapení, když vyhráli na hřišti obhájce trofeje Portsmouthu 2:0 a postoupili do osmifinále. Do dalšího kola prošla také Chelsea, která s Petrem Čechem v brance v sobotu porazila Ipswich 3:1. Manchester United porazil 2:1 Tottenham.

Článek

Hráči Swansea vítězstvím pomstili jiný druholigový velšský klub Cardiff City, který Portsmouthu podlehl v loňském finále. O výhře rozhodla branka Nathana Dyera, který je ve Swansea na hostování ze Southamptonu - největšího rivala Portsmouthu, a proměněná penalta Jasona Scotlanda.

Blízko senzace byl také Kettering Town v duelu s Fulhamem. Klub z páté ligy hrál s desátým celkem Premier League až do 88. minuty nerozhodně 2:2. Pak ale o výhře a postupu londýnského týmu rozhodli Andy Johnson a Bobby Zamora.

Chelsea nenechala nic náhodě

Chelsea po listopadovém vyřazení z Ligového poháru s druholigovým Burnley neponechala v domácím utkání s Ipswichem nic náhodě. Trenér Luiz Felipe Scolari poslal na hřiště silnou sestavu včetně Čecha, Franka Lamparda, Nicolase Anelky či Michaela Ballacka.

Hosté sice na úvodní Ballackův gól dokázali v prvním poločase odpovědět, německý záložník ale po přestávce přidal druhou trefu. O výsledku rozhodl pět minut před koncem trefou z přímého kopu Lampard.

Burnley, které v letošním ročníku Ligovém poháru vedle Chelsea dokázalo vyřadit také Arsenal, si vyšláplo na klub z Premier League i ve slavnější pohárové soutěži. Na hřišti West Bromwiche remizovalo 2:2 a oba týmy si zápas zopakují. V dresu West Bromwiche si zahrál český útočník Roman Bednář a za stavu 2:1 trefil tyč. Burnley vyrovnalo v poslední minutě.

Manchester United porazil Tottenham 2:1. Hosty poslal do překvapivého vedení efektní hlavičkou Roman Pavljučenko, domácí otočili skóre během dvou minut. Nejprve po rohu propálil vše Paul Scholes, poté se proti bývalým spoluhráčům prosadil Dimitar Berbatov.

Anglický fotbalový pohár - 4. kolo (pouze týmy Premier League):
Hartlepool (III) - West Ham 0:2, Kettering (V) - Fulham 2:4, Chelsea - Ipswich (II) 3:1, Doncaster (II) - Aston Villa 0:0, Portsmouth - Swansea (II) 0:2, Wolverhampton (II) - Middlesbrough 1:2, Hull - Millwall (III) 2:0, Sunderland - Blackburn 0:0, West Bromwich - Burnley (II) 2:2, Manchester United - Tottenham 2:1.

Reklama

Související témata: