Hlavní obsah

Jestli Chelsea nezabere, může se s titulem rozloučit, tvrdí Ballack

PRAHA

Jde do tuhého! Už sami fotbalisté londýnské Chelsea si začínají uvědomovat vážnost situace, kdy se jim nedaří předvádět stabilní výkony a vyhrávat proti týmům, se kterými si to rozdají o titul v Premier League. Tentokrát se nechal slyšet záložník Londýňanů Michael Ballack, že v neděli na hřišti Liverpoolu musí bezpodmínečně vyhrát.

Článek

Pro Chelsea se blíží další těžký zápas v anglické nejvyšší soutěži. V neděli zavítají hráči Blues na půdu druhého týmu tabulky Liverpoolu, což Michael Ballack považuje za klíčový souboj v boji o titul. „Víme, že to nebude jednoduché vyhrát na Anfield Road, ovšem není to nemožné,“ snažil se být pozitivní německý reprezentant pro britský denník The Sun.

Na vedoucí duo Manchester United - Liverpool ztrácí anglický vicemistr sice jen dva body, přesto se Ballack začíná o výsledek nedělního zápasu strachovat již s týdenním předstihem, ačkoliv ještě ve středu přivítají svěřenci brazilského kouče Luis Felipe Scolariho na Stamford Bridge hráče Middlesbrough.

„Jestli se chceme vrátit zpět na vrchol, musíme v Liverpoolu uspět. Nyní se ale musíme ještě zaměřit na náš nejbližší zápas, který je ve středu,“ uvědomuje si dvaatřicetiletý středopolař. „Doma jsme už poztráceli hodně bodů, a tak si na další zaváhání musíme dát velký pozor,“ dodal Ballack. Chelsea v domácích zápasech přišla v jedenácti utkáních již o čtrnáct bodů.

Zkušený záložník si uvědomuje, že ani proti týmům z velké čtyřky toho jeho tým moc nepředvedl. „V tomto roce se nám proti silným týmům nedařilo předvádět dobré výkony. To se musí změnit, pokud chceme přemýšlet o získání titulu,“ ví moc dobře Ballack.

Reklama

Související témata: