Hlavní obsah

Bednář nezabránil debaklu s lídrem z Manchesteru, Čech přišel o rekord

LONDÝN

Manchester United deklasoval v 23. kole anglické Premier League West Bromwich Albion 5:0 a gólman United van der Sar díky další vychytané nule překonal rekord Petra Čecha v délce neprůstřelnosti. Nepokořil ho ani střídající český útočník Roman Bednář. V úterý se dařilo i Aston Ville, která vyhrála po brance Heskeyho v Portsmouthu 1:0 a je třetí.

Článek

Pouze na lavičce náhradníků začal český reprezentační útočník Roman Bednář zápas svého West Bromwiche Albion proti Manchesteru United a ve 22. minutě musel sledovat, kterak jeho spoluhráči neuhlídali Dimitara Berbatova. Bulharský útočník překonal gólmana Carsona a poslal Manchester do vedení. Po pětadvaceti minutách mohl další ránu domácím zasadit argentinský reprezentant Carlos Tevez, ale po přihrávce Cristiana Ronalda nedokázal přesně zamířit.

Ve čtyřicáté minutě přišla červená karta pro domácího Robinsona, který hrubě fauloval hostujícího Park Ji-Sunga. Přesilovku dokázali hráči Manchesteru využít již po čtyřech minutách, když se trefil Tevez. Na 3:0 zvýšil po hodině hry obránce Nemanja Vidič, který přesnou hlavičkou zužitkoval rohový kop Giggse a začalo se schylovat k debaklu. Chvíli předtím trefil tyč domácí Jay Simpson.

Prohru neodvrátil ani Bednář 

V zápětí se na hřiště dostal Roman Bednář, ale ani on nedokázal zastavit brankostroj United. Sedmdesát sekund po příchodu Bednáře na hrací plochu se totiž trefil Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant se do střelecké listiny zapsal ještě v 73. minutě, když upravil na konečných 5:0.

Nizozemský gólman Edwin van der Sar díky 11. vychytané nule v řadě sebral rekord anglické ligy v délce neprůstřelnosti českému reprezentantovi Petru Čechovi z března 2005. Čech tehdy v lize dokázal neinkasovat celých 1025 minut, tuto hranici Van der Sar v úterý překonal v 86. minutě. Jeho série je nyní o šest minut delší a navíc může pokračovat.

Aston Villa se radovala z cenné výhry v Portsmouthu

V utkání Portsmouthu s Aston Villou padla první branka ve 20. minutě. Přesnou ranou z hranice pokutového území se trefil hostující útočník Emile Heskey, jenž tak okořenil svůj premiérový start v dresu Aston Villy, kam v pátek přestoupil za 105 miliónů korun z Wiganu.

Vyrovnání mohlo přijít po hodině hry, ale bývalý útočník Liverpoolu Peter Crouch ve dvou po sobě jdoucích šancích zklamal. V 70. minutě viděl za protesty žlutou kartu domácí Belhadj, a protože to byla již jeho druhá v zápase, musel předčasně pod sprchy. V závěrečných dvaceti minutách si vytvořili domácí tlak, ale obranu Aston Villy překonat nedokázali. Svěřenci trenéra O'Neilla tak nadále útočí na čelo tabulky, mají stejně bodů (47) jako druhý Liverpool. Ten i čtvrtá Chelsea (45 bodů) mají ovšem zápas k dobru.

Sunderland porazil Fulham

Úvodní šanci zápasu mezi Sunderlandem a Fulhamem nabídla 21. minuta, ale hostující Davies z nadějné pozice minul branku. Krátce po přestávce se do šance probíjel Johnson, ale domácí gólman jeho střelu zlikvidoval.

Branky se tak diváci dočkali až v 55. minutě a ke spokojenosti domácích fandů se trefil Sunderland. Cissého střelu z 15 metrů Schwarzer pouze vyrazil před dobíhajícího Jonese, který neměl problém s dopravením míče do sítě.

Tottenham o výhře rozhodl v první půli

Tottenham, v jehož brance se poprvé představil bývalý Čechův náhradník v Chelsea Carlo Cudicini, na White Hart Lane přivítal nováčka Stoke City a již v osmé minutě měl důvod k oslavám. Přesnou trefou se o to postaral po přihrávce Defoea Aaron Lennon. Na další trefu nemuseli diváci čekat dlouho. Ve 21. minutě se gólovou střelou k tyči prezentoval Jermain Defoe. O čtyři minuty později už to bylo 3:0, když nadýchaný centr Modriče dopravil hlavou do sítě Dawson. Korekce výsledku se hosté dočkali po 57 minutách a zásluhu na tom měla dělovka Beattieho. V závěru zápasu si výsledek domácí pohlídali a vyhráli 3:1.

23. kolo anglické Premier League:
Sunderland - Fulham 1:0 (55. Jones), Tottenham - Stoke 3:1 (8. Lennon, 21. Defoe, 25. Dawson - 57. Beattie), Portsmouth - Aston Villa 0:1 (20. Heskey), West Bromwich - Manchester United 0:5 (65. a 72. Ronaldo, 22. Berbatov, 44. Tevez, 60. Vidič).

Reklama

Související témata: