Hlavní obsah

Návrat Rosického? Podle Wengera za osm týdnů

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický by se měl k prvnímu týmu Arsenalu Londýn připojit již za dva měsíce. S touto pro český fotbal příznivou zprávou přišel ve středu trenér Kanonýrů Arséne Wenger. „Když vše půjde dobře, bude zpátky za osm týdnů,“ nechal se slyšet charismatický Francouz na klubovém webu.

Článek

V pondělí tomu byl přesně rok, kdy Rosický naposledy nastoupil k soutěžnímu utkání. Proti Newcastlu však vydržel na hřišti pouze devět minut, když musel pro nepříjemnou bolest pod kolenem střídat. Od té podstoupil dvě operace, přičemž ta první se nepovedla podle představ. V listopadu proto následovala druhá, která snad Rosického problémy vyřešila. Přesto se návrat Malého Mozarta na fotbalové trávníky neustále odkládá.

„Když vše půjde dobře, bude zpátky za osm týdnů. Musí ale vydržet zvýšené tréninkové dávky. Tomáš je mimořádně upřímný, silný, trpělivý a houževnatý. Nejobtížnější ve sportu je vyrovnat se se zraněním, když se usilovně snažíte vrátit se zpět, ale pořád se to nedaří. V takovém případě si musíte odpočinout a začít znovu,“ vyjádřil se Wenger, jenž je jinak na zprávy o Rosickém velice skoupý.

Uzdravují se Fabregas, Walcott i Eduardo

Ironií je, že Rosického místo měl zaujmout chorvatský reprezentant s brazilskými kořeny Eduardo, který však hrál pouze měsíc, než utrpěl hrůzostrašně zranění nohy, po kterém mu hrozila dokonce amputace. Eduardo se ale dokázal ze zdravotních patálií rychle vyhrabat a již nastupuje za rezervní tým londýnského klubu.

Kvůli dlouhé pauze se vyrojily spekulace o možném konci Rosického kariéry. Stále častější informace o brzkém návratu kapitána reprezentace však dávají naději, že by se šikovný záložník mohl zapojit do plného tréninku.

Arsenalu se začínají uzdravovat i další hráči v čele se španělským reprezentantem Cescem Fabregasem či mladíkem Theo Walcottem. Dalším mužem, kterého by rád Wenger v Arsenalu viděl je ruský reprezentant Andrej Aršavin, o jehož příchodu ze Zenitu Petrohrad se neustále spekuluje, ale přestup se stále nedaří dotáhnout do zdárného konce.

Arsenal je v tabulce anglické Premier League na pátém místě se ztrátou devíti bodů na vedoucí Manchester United. Na druhý Liverpool ztrácí Kanonýři bodů šest.

Reklama

Související témata: