Hlavní obsah

Fotbalista Kováč se upsal West Hamu

PRAHA

Fotbalový reprezentant Radoslav Kováč mění dres a definitivně míří ze Spartaku Moskva do West Hamu United. V londýnském klubu v pátek podepsal smlouvu, podle které v něm bude do konce sezóny na hostování a v létě zde může uzavřít kontrakt na tři roky. Informoval o tom Kováčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Devětadvacetiletý defenzivní univerzál Kováč opouští moskevský Spartak po čtyřech letech, nyní si vyzkouší druhou zahraniční soutěž v kariéře. Přestože se o něj už v minulosti zajímaly špičkové italské kluby, nakonec zakotví v Premier League.

Bývalý hráč Olomouce a pražské Sparty dal nabídce West Hamu přednost před angažmá v Celtiku Glasgow, který jej také nyní chtěl získat do svých služeb. "Pro Radka je West Ham velkou výzvou. Chce hrát a prosadit se v Premier League," uvedl Zíka.

Trenér londýnských "Kladivářů" Gianfranco Zola s Kováčem, který už v pátek dostal nový dres s číslem 14, počítá na místo štítového záložníka. Kováč se v tradičním londýnském klubu, momentálně osmém celku anglické ligy, setká i se svými krajany a brankáři Janem Laštůvkou a Markem Štěchem. Trenérem gólmanů ve West Hamu je navíc bývalý reprezentant Luděk Mikloško.

Reklama

Související témata: