Hlavní obsah

Torres zařídil Liverpoolu výhru nad oslabenou Chelsea

Fotbalisté Liverpoolu porazili na domácím hřišti ve šlágru 24. kola Premier League Chelsea 2:0. O obě branky zápasu se postaral v závěru španělský kanonýr Fernando Torres. Chelsea, za kterou v brance nastoupil reprezentační gólman Petr Čech, hrála od 60. minuty bez vyloučeného Franka Lamparda.

Článek

Ostře sledovaný zápas nabídl v prvním poločase zajímavější situace před brankou Chelsea. Reprezentační brankář Petr Čech musel předvést pohotový zákrok již v 11. minutě proti střele Alonsa. V pozoru musel být Čech také o osm minut později. Z dálky vystřelil Mascherano a Čech si připsal další úspěšný zákrok.

Po půlhodině hry fanouškům Blues zatrnulo. A mohl za to právě Čech, který si příliš předkopl míč po malé domů a k balónu se blížili hned dva hráči Reds. Hrozící nebezpečí se podařilo brankáři Chelsea zažehnat až skluzem.

Liverpool byl v celém průběhu první části aktivnějším týmem. Další střelu vyslal tři minuty před přestávkou na Čecha Riera. Brankář Londýňanů míč vyrazil a Ashley Cole si jej málem srazil do vlastní sítě. Naštěstí pro hosty svou branku minul.

Lampard po šlapáku oslabil svůj tým

Domácí stupňovali svůj tlak i ve druhé půli. A přesně po hodině hry získali převahu jednoho muže v poli. Uprostřed hřiště totiž Lampard šlapákem zfauloval Alonsa a rozhodčí Riley bez předchozího varování vytáhl červenou kartu.

Už tak velký tlak svěřenců Rafaela Beniteze ještě zesílil. Už v 68. minutě mohl být přetaven v branku. Po rohovém kopu se míč odrazil k na hranici pokutového území stojícímu Alonsovi, do jehož pohotové střely skočil Alex. Španělova střela tak skončila na břevně a snášející se míč Čech odrazil na další roh.

A rozhodně to nebyl Čechův poslední zákrok. Deset minut před koncem základní hrací doby tvrdě vypálil střídající Benayoun, brankář Blues ale svůj tým opět podržel. Nakonec však přeci jenom český brankář inkasoval. Na začátku 89. minuty z levé strany nacentroval Aurelio a na přední tyči naběhnutý Torres hlavou otevřel skóre. Španěl vítězství svého týmu potvrdil druhou brankou v nastaveném čase druhé půle.

Fotbalisté Newcastlu remizovali na vlastním stadiónu ve 24. kole Premier League se Sunderlandem 1:1. Hosty poslal do vedení po půlhodině hry francouzský útočník Djibril Cissé, který nadvakrát překonal brankáře Harpera. O dělbě bodů rozhodli domácí ve druhé půli. V 67. minutě Malbranque zfauloval v pokutovém území Taylora a rozhodčí Webb odpískal penaltu. Tu proměnil Shola Ameobi.

Premier League, 24. kolo:
Newcastle - Sunderland 1:1 (68. Ameobi z pen. - 33. Cissé), Liverpool - Chelsea 2:0 (89. a 90.+4 Torres).

Reklama

Související témata: