Hlavní obsah

Torres: Výhra nad Chelsea nám dodala sebevědomí

LIVERPOOL

Španělský kanonýr Fernando Torres potopil dvěma brankami v samém závěru nedělního šlágru anglické Premier League londýnskou Chelsea a zajistil Liverpoolu postup v tabulce na druhou příčku. Liverpoolský celek po výhře nad velkým rivalem stále myslí na zisk mistrovského titulu. „Je před námi ještě hodně práce. Budeme bojovat až do konce,“ neskládá zbraně Torres.

Článek

Torres byl po utkání  velmi spokojený, ačkoli se Liverpoolu dlouho nedařilo využít přesilovku po vyloučení Lamparda ze 60. minuty. Jeho dvě přesně mířené trefy z 89. a 94. minuty znamenaly pro liverpoolský celek důležité tři body.

„Výhra nad Chelsea nám dodala sebevědomí,“ nechal se po utkání slyšet Torres, jenž se trefil poprvé po svém návratu na hrací plochu po pauze způsobené zraněním. „Je to pro mě moc důležité, navíc jsem dal branky před vlastními fanoušky. Byl to pro mě fantastický večer,“ radoval se po závěrečném hvizdu.

Torres chce titul

Úřadující mistr Evropy by na konci sezóny velmi rád zdvihl nad hlavu trofej pro vítěze Premier League, ale ví, že cesta k úspěchu je dlouhá a trnitá. „Je před námi ještě hodně práce. Tabulku vede Manchester United, ale pořád máme šanci. Budeme bojovat až do konce,“ nechal se slyšet Torres.

V neděli se opět ukázalo, že branka může padnout kdykoli během zápasu. „V Anglii se hraje celých devadesát minut naplno, gól může padnout kdykoli,“ všiml si a pokračoval: „Musíme pracovat až do závěrečného hvizdu, tak jako doteď. Častokráte za naši snahu býváme odměněni brankou v závěru zápasu.“

Liveropool využil přesilovku

Liverpoolu práci hodně usnadnilo vyloučení Lamparda, jenže se po faulu na Alonsa musel bez předchozího varování vydat pod sprchy. „Věděli jsme, že mají v poli o jednoho hráče méně, a že se zaměří na obranu. Bezbranková remíza by pro Chelsea byla asi dobrá, ale my jsme potřebovali vyhrát. Měli jsme o jednoho hráče více, měli jsme více šancí a nakonec se nám to povedlo,“ řekl spokojeně.

Na závěr pochválil celý tým, který je nyní pouze dva body za vedoucím Manchesterem United. Svěřenci Alexe Fergusona však mají ještě jedno utkání k dobru. „Před zápasem s Chelsea všichni věděli, že to nebude lehké. Proto každý od začátku do konce pracoval velmi tvrdě, za což jsme byli odměněni výhrou 2:0. Všichni ale víme, že se můžeme nadále zlepšovat,“ neusíná Torres na vavřínech.

Reklama