Hlavní obsah

Slavia získala z Tottenhamu na hostování Pekharta

PRAHA

Dramatické jsou poslední hodiny přestupního termínu v anglické Premier League. Do Tottenhamu se z Liverpoolu vrací Robbie Keane, londýnský klub naopak opouští český útočník Tomáš Pekhart. Devatenáctiletý mladík se vrací na roční hostování do Slavie. Dramatické jednání Arsenalu s Petrohradem ohledně forvarda Andreje Aršavina podle několika zdrojů skončilo dohodou.

Článek

Velké oslavy se chystají v Tottenahamu, na White Hart Lane z Liverpoolu po půlroce míří Robbie Keane. Irský reprezentant největší část kariéry strávil právě v dresu Kohoutů, kde působil v letech 2002-2008. Za tu dobu stihl za aktuálně 14. celek anglické Premier League odehrát 197 zápasů a vstřelit v nich osmdesát gólů.

Příchod osmadvacetiletého forvarda zpět do Tottenhamu si nemůže vynachválit ani trenér Kohoutů Harry Redknapp. „Jsem neskutečně nadšený a potěšený, že je Robbie Keane znovu hráčem Tottenhamu. On je ohromný hráč. S ním toho můžeme hodně dosáhnout,“ řekl ještě plný emocí Sky Sports News Redknapp. Keane podle britských médií přichází z Liverpoolu za 15 miliónů liber (466 miliónů korun).

Akvizice nové ofenzivní posily znamená, že se do sestavy neprosadí český útočník Tomáš Pekhart. Nadějný forvard do Londýna zamířil ze Slavie v červenci 2006. Počátkem ledna se nechal šéf Slavie Petr Doležal v rozhovoru pro Sport.cz slyšet, že příchod Pekharta příliš nadějně nevypadá. Mladík strávil podzimní část na hostování v druholigovém Southamptonu.

Sága Aršavin nejspíše končí dohodou

Poslední zprávy z Emirates Stadium hovořily o tom, že se londýnský Arsenal se Zenitem Petrohrad dohodl na přestupové částce za Andreje Aršavina. Během posledního dne přestupního termínu se ale začaly objevovat zprávy o tom, že k dohodě o přestupu mezi oběma kluby nedojde.

Aršavin se měl pomalu přemisťovat na letiště, kde na něj čekalo soukromé letadlo, jež ho odveze zpět do Ruska. „Z přestupu určitě sešlo, Aršavin se vrací do Petrohradu,“ řekl agentuře Reuters mluvčí Zenitu Alexej Petrov. To vzápětí popřel klubový šéf Maxim Itrofanov. "Oba kluby chtějí přestup dotáhnout a stále jednají," uvedl Mitrofanov.

Stránky ruského listu Gazeta s odvoláním na francouzský L’Equipe v pondělí večer uvedly, že Aršavin už patří Arsenalu. Kanonýři údajně zaplatili 13,3 miliónu eur, fotbalista měl podepsat kontrakt do června 2012. Na oficiální potvrzení se nicméně stále čeká.

Chelsea získala Portugalce Quaresmu

Z dalších jednání před ukončením zimního přestupního období v Premier League stojí za zmínku odmítnutí Manchesteru City nabídky 8 miliónů liber (téměř 250 miliónů korun) od Newcastlu za Michaela Johnsona. Záložník Interu Milán Ricard Quaresma přichází do Chelsea na hostování do konce jarní části.

Poslední den přestupů v Anglii provází kuriózní situace. Všechny přestupy totiž měly končit v šest hodin večer středoevropského času. Vinou neočekávané vydatné sněhové nadílky a tím nastalým komplikacím ovšem svaz prodloužil možnosti přestupu až do večera a přijímá i e-mailové potvrzení o přestupech.

Reklama