Hlavní obsah

V Chelsea to vře, uvědomuje si to i sám brankář Čech

PRAHA

Začít vyhrávat a spoléhat se na zaváhání svých největších rivalů. To je cesta, kterou podle českého brankáře fotbalové Chelsea Petra Čecha musí nastoupit Londýňané, aby se udrželi v boji o titul. Zatím to ovšem vypadá, že se výběr kouče Luis Felipe Scolariho ne a ne probrat. „Ať už výsledky odrážejí naši koncentraci nebo ne, musíme se z toho dostat,“ řekl pro Sky Sports Čech.

Článek

V posledním nedělním klíčovém duelu neuspěli hráči Chelsea na půdě svého rivala v boji o titul Liverpoolu, když dlouho drželi bezbrankový stav, nakonec ovšem svému sokovi podlehli 0:2. Zápas na Anfield Road navíc dohráli bez vyloučeného Lamparda.

Blues měli v první polovině soutěže jednu z nejlepších statistik co se týče defenzivy. V posledních osmi odehraných zápasech ovšem Scolariho svěřenci jen jednou odešli z trávníku s čistým štítem. „Na začátku sezóny jsme si připisovali jedno čisté konto za druhým. V prosinci jsme na to pak už navázat nedokázali,“ uvědomuje česká reprezentační brankářská jednička.

Oproti tomu musel Čech sledovat, jak jeho kolega v brance Manchesteru United Edvin van der Sar nepustil za svá záda jedinou branku ve dvanácti utkáních Premier League, čímž překonal rekord, jenž do té doby držel právě bývalý gólman Plzně, Blšan, Sparty a francouzského Rennes.

Boj o titul je v rukou Manchesteru United

„Můžete zahrát skvělý zápas, a přesto dovolit soupeři, aby skóroval. To přesně děláme my, čímž je pro nás všechno složitější,“ uvědomuje si Čech. „Když se vám daří tak dlouho držet čisté konto, ohromně vás podpoří vědomí, že jedna branka může znamenat zisk tří bodů,“ dodal.

„Teď nám nezbývá než začít vyhrávat. Pokud Liverpool a Manchester United ztratí nějaké body, můžeme je zase dohnat. Pro nás se tak jedná o jedinou možnou cestu. V ruce to nemáme my, ale United," řekl na závěr Čech.

To kouč Chelsea Scolari si komplikace s bojem o titul hlavu neláme. "Necítím se být pod tlakem," řekl pro The Times brazilský trenér. "Tímto se já ve svém životě netrápím. Raduji se z toho, když vyhrejeme. Někdy nás ale potká i prohra," dodal Scolari.

Reklama

Související témata: