Hlavní obsah

Kanonýra Adebayora prý přivedl k fotbalu boží zázrak

LONDÝN

Útočníka Arsenalu Emmanuela Adebayora prý přivedl k fotbalu boží zázrak. Reprezentant Toga kvůli neznámé nemoci do čtyř let nechodil a na nohy se postavil až tehdy, když se při bohoslužbě zakutálel otevřenými dveřmi do kostela fotbalový míč a on se pro něj rozběhl.

Článek

"První čtyři roky jsem vůbec nechodil a máma nevěděla, co se mnou dělat. Vzala mě do Nigérie, Ghany, do všech vesnic v Africe, ale nikdo mi nedokázal pomoci. V jednom kostele jí pak řekli, že se za mě budou týden modlit. Když ani to nepomůže, bude to prý znamení, že už nikdy nebudu chodit," řekl Adebayor deníku Daily Telegraph.

"Začali v neděli o půlnoci a další týden se nic nedělo. Máma už byla zoufalá a pak se to stalo. Následující neděli kolem deváté hodiny dopoledne mě opět přinesla do kostela. Venku si hrály děti a najednou se dovnitř zakutálel míč. První, kdo se za ním rozběhl, jsem byl já," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

"Máma byla hrozně vyděšená, protože mě nikdy neviděla chodit. Všichni lidé, kteří se za mě v kostele modlili, ji uklidňovali, že prý chodím díky fotbalovému míči, a proto mám fotbal v krvi," dodal.

Adebayorovu historku potvrdila jeho matka Alice. "Mohl chodit, všechno bylo naprosto v pořádku. Když se to stalo, věděla jsem, že je přeurčen k tomu, aby hrál fotbal," uvedla.

Díky příhodě z dětství se z Adebayora stal silně věřící člověk. "Za všechno, co mám, vděčím Bohu. Proto se modlím před spaním a také každé ráno. Není to tak dávno, co jsem vydělával jen pár penny. Vím, jaké to je být chudý, a nikdy na to zapomenu," dodal.

Reklama

Související témata: