Hlavní obsah

Gólman Čech se s Chelsea nevzdává naděje na mistrovský titul

LONDÝN

Fotbalový brankář londýnské Chelsea Petr Čech se nevzdává naděje na zisk mistrovského primátu, ačkoli ví, že svěřenci trenéra Luize Felipa Scolariho nemají titul ve svých rukách. Po nedělní prohře v Liverpoolu ztrácí Blues na vedoucí Manchester United už pět bodů, navíc má vedoucí celek tabulky ještě jedno utkání k dobru. Přesto Čech nepřestává věřit...

Článek

„Osm bodů ve fotbale, speciálně v Premier League, nic neznamená," nechal se slyšet český gólman na oficiálních stránkách Chelsea a dodal, že v minulém roce měl Arsenal taktéž osmibodový náskok a nakonec skončil až na třetí příčce. „Proto musíme vydržet a pokusit se vyhrávat zápasy, čímž bychom vytvořili jistý tlak na naše soupeře,“ dodal.

Jedinou šancí Blues je vítězit a doufat v zaváhání soupeřů. „Když Manchester United nebo Liverpool ztratí body, máme šanci se dotáhnout. To je pro nás v tuto chvíli jediná šance, nemáme to ve svých rukách,“ posteskl si.

Čech přišel o rekord

Chelsea se v poslední době příliš nedaří, když v minulých jedenácti duelech dokázali hráči londýnského celku uhrát plný počet bodů pouze čtyřikrát. Úplně na opačné straně je Manchester United. Gólman Van der Sar překonal Čechův rekord v neprůstřelnosti, navíc se daří i ofenzivním hráčům, když se rozstřílel portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. V posledních dvou ligových zápasech se trefil třikrát.

„Hrají opravdu dobře. Především nedostávají branky, což má obrovský vliv na psychiku celku. Když nedostanete gól tak víte, že se stačí pouze jednou přesně trefit, abyste získali tři body.

Reklama

Související témata: