Hlavní obsah

Keaneovi byla po návrat do Tottenhamu svěřena kapitánská páska

LONDÝN

Jen pár desítek hodin po návratu z nepovedeného angažmá v Liverpoolu byla fotbalovému útočníkovi Robbiemu Keaneovi svěřena role lídra Tottenhamu. Trenér Harry Redknapp jmenoval irského reprezentanta staronovým kapitánem týmu, pásku převezme po zraněném obránci Ledleym Kingovi a jeho dočasném náhradníkovi Jonathanu Woodgateovi.

Článek

Keane už zastával v Tottenhamu roli kapitána během předchozího působení. "Říkal jsem Robbiemu, že jestli ho dokážeme přivést zpět, chtěl bych ho udělat kapitánem. Myslím, že bylo pro něj důležité, že se vrátil a teď povede tým," uvedl kouč Tottenhamu.

Redknapp prý probral změnu kapitánské pásky s oběma dosavadními lídry - zraněným Kingem i stoperem Woodgatem. "Mluvil jsem s Ledleym i s Jonathanem a oba byli pro. Jonathan řekl, že se nic nezmění. Chce stále být jedním z vůdců týmu bez ohledu na pásku, což je dobře," pochvaloval si Redknapp.

Londýnský tým čeká boj o udržení

Tottenham prožívá další nepovedenou sezónu. Po katastrofálním vstupu do podzimní části u mužstva skončil španělský kouč Juande Ramos, ale ani Redknappův příchod ambicióznímu klubu příliš nepomohl. Tottenham má v nezvykle vyrovnané tabulce před posledním West Bromwichem náskok pouhých dvou bodů a místo bojů o účast v evropských pohárech se obává o ligovou příslušnost.

Od Keaneova návratu si "Kohouti" slibují výrazné výsledkové zlepšení. "Všichni jsou nadšeni, že je zpátky, protože vědí, co Robbie dokáže. To, že bude kapitánem, může být novým impulzem. Dokáže dát týmu strašně moc, je to obrovská osobnost. Když má v kabině něco říct, tak to prostě řekne," uvedl Redknapp.

Sám Keane prý nad návratem ani chvilku neváhal. "Vrátit se do Tottenhamu bylo snadné rozhodnutí, protože je to můj domov. Jsem nadšený, že jsem zase zpět. Mám silné vzpomínky na krásných šest roků, které jsem tu předtím strávil, a navíc zde mám dům," podotkl osmadvacetiletý kanonýr.

Obnovenou premiéru ve staronovém dresu si Keane odbude v neděli proti Arsenalu a fanoušci věří, že se Hotspurs odrazí zápasem s trápícím se městským rivalem k lepším výsledkům. "Mohu všechny příznivce ujistit, že udělám vše, co bude v mých silách, aby tento klub zůstal v Premier League," dodal Keane.

Reklama

Související témata: