Hlavní obsah

Manažer Evertonu Moyes pěl po vyřazení Liverpoolu ódy

EVERTON

Manažer Evertonu David Moyes zahrnul své svěřence po vyřazení městského rivala Liverpoolu ve čtvrtém kole FA Cupu chválou. Středeční zápas rozhodla až branka střídajícího mladíka Dana Goslinga, jenž se trefil dvě minuty před koncem prodloužení a poslal překvapivě Everton do dalšího kola. "Všichni předvedli velmi dobrý výkon, jsem spokojený," řekl po utkání kouč vítězů Moyes.

Článek

„Bylo to zasloužené vítězství. Ve středu to byla naše noc,“ radoval se po zápase Moyes. První utkání totiž skončilo remízou 1:1. Odvetu rozhodl ve 118. minutě devatenáctiletý Dan Gosling. „Pro Dana to je úžasné, všichni předvedli velmi dobrý výkon. Jsem spokojen,“ pochválil své hráče kouč pro server BBC.

Moyes nasadil do zápasu kromě Goslinga ještě sedmnáctiletého Jacka Rodwella, který rovněž coby střídající hráč předvedl kvalitní výkon. „Oba dva mě potěšili. Nastoupili v těžkém pohárovém utkání a zvládli ho velmi dobře,“ řekl na adresu teenagerů manažer Evertonu.

Mladíci nezklamali

„Zároveň to hodně vypovídá o ostatních hráčích. Máme hodně zranění a během zápasu s Liverpoolem přibyli další. I to byl důvod proč přišli na trávník mladí hráči. Obavy jsem ale neměl. Měli potřebnou energii, proto jsem neměl strach poslat je do hry,“ poznamenal Moyes a doplnil: „Gosling je velmi šikovný chlapec, chce se učit a poctivě trénuje.“

Zvláštní pochvalu si po středečním zápase vysloužili stopeři Phil Jagielka a Joleon Lescott. „Těžko byste hledali lepší výkon středních obránců... Myslím, že Jagielka byl proti Liverpoolu nepřemožitelný. V utkání bylo několik okamžiků, kdy jsem si říkal, že skvělí hráči jako Fernando Torres si říkají: Já se přes něj snad nedostanu. Je strašně silný a příliš rychlý,“ pěl ódy na svého obránce.

Benitez litoval vyloučení a zranění Gerrarda

Opačné pocity zažíval po závěrečném hvizdu španělský manažer ve službách Liverpoolu Rafael Benitez. Již po čtvrt hodině musel ze hry stáhnout zraněného kapitána Stevena Gerrarda s podezřením na zranění šlachy v koleni. „Opravdu ještě nevíme, co přesně Stevenovi je. Byl unavený a zranil se. Unavený byl již proti Wiganu, ale když jsem ho vystřídal tak všichni říkali, že měl zůstat na hrací ploše a odehrát celé utkání. Nyní přišly následky,“ posteskl si Benitez.

Rozhodujícím momentem utkání podle něho bylo vyloučení Leivy v 86. minutě. „Asi to rozhodlo, ale nerad bych se k tomu nějak vyjadřoval. Můžete ztratit hráče, ale když hrajete o deseti a všichni pracují tvrdě jako ve středu večer, je velkou smůlou zápas prohrát,“ smutnil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články