Hlavní obsah

Chelsea jen remizovala s Hullem, Liverpoolu zachránil výhru Torres

MANCHESTER

Anglická Premier League měla v sobotu na programu úvodní duely 25. kola. Londýnská Chelsea bez zraněného Petra Čecha nedokázala porazit nováčka Hull City a remizovala 0:0. Nedařilo se ani Romanu Bednářovi, jenž odehrál za West Bromwich Albion proti Newcastlu druhý poločas, ve kterém WBA dokázali pouze snížit na konečných 2:3. Tři body pro Liverpool zachránil až v nastavení zápasu s Portsmouthem Torres.

Článek

Fotbalisté londýnské Chelsea přivítali na Stamford Bridge nováčka Hull City bez Petra Čecha v bráně, jehož trápí bolavá záda. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal náhradník Hilário. Portugalský gólman sice udržel čisté konto, ale jeho spoluhráči se nedokázali ofenzivně prosadit a zápas tak skončil remízou 0:0.

Svěřenci portugalského manažera Luize Felipa Scolariho svého soupeře tlačili, ale jejich útočné snahy končily vždy maximálně u gólmana Dukea. Ke třem bodům Chelsea nepomohla ani územní převaha ani jasná výhra na rohy v poměru 16:3.

WBA nestačilo na Newcastle

Newcastle o své výhře na půdě West Bromwich Albion rozhodl již v prvním poločase. Za domácí začal pouze na lavičce náhradníků český útočník Roman Bednář a již ve druhé minutě sledoval radost hostujícího celku. Skóre otevřel tvrdou ranou Duff.

Záhy však přišlo vyrovnání, o které se postaral Fortune. Úvodní střeleckou kanonádu ukončil v 9. minutě Lovenkrands a poslal Straky opět do vedení. To ještě zvýšil ve 40. minutě Steven Taylor přesnou hlavičkou po rohovém kopu. Do druhé půle poslal domácí kouč na trávník i českého forvarda a posílení útoku se mu vyplatilo v 73. minutě, kdy svůj druhý zásah v utkání zaznamenal Fortune.

Everton porazil Bolton 3:0

Úvodní gól utkání mezi Evertonem a Boltonem viděli diváci až v závěru prvního dějství, když pokutový kop s přehledem proměnil Mikel Arteta. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval krátce po přestávce střelou z hranice šestnáctky Brazilec Jo, asistenci si přispal Phil Neville. Na konečných 3:0 zvýšil z penalty v 93. minutě opět Jo.

Hráči Manchesteru City byli od počátku aktivnější, ale převahu dokázali gólově vyjádřit až v 52. minutě. Bellamy se na hranici pokutového území kličkou zbavil obránce a křížnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci.

Hrdinou zápasu však byl domácí gólman Shay Given, který při svém debutu v brance City vychytal čisté konto. Dvaatřicetiletý irský reprezentační brankář, který přestoupil v lednu z Newcastlu, v utkání předvedl několik důležitých zákroků. Vytáhl se především proti útočníku Alvesovi, kterému zlikvidoval čtyři gólové příležitosti. Middlesbrough se v lize dál trápí a už 13 zápasů čeká na vítězství.

Aston Villa si vyšlápla na Blackburn

Přemožitel pražské Slavie v Poháru UEFA Aston Villa se na půdě Blackburnu ujala vedení ve 26. minutě po přesné trefě Jamese Milnera. Definitivní podobu výsledku dal v nastaveném čase Agbonlahor a pečetil na 2:0 pro Aston Villu.

Fotbalisté Sunderlandu dokázali na svém stadiónu využít třicetiminutovou přesilovku proti Stoke po vyloučení Etheringtona. V 78. minutě se hlavou po centru Reida trefil Kenwyne Jones a na 2:0 upravil v 93. minutě Healy.

Liverpool zachránil výhru až v nastavení

Velké překvapení se málem zrodilo na stadiónu Portsmouthu, který nedokázal uhrát body s druhým celkem Premier League - Liverpoolem. Vše podstatné se událo až ve druhém poločase. První branka přišla v 62. minutě, kdy si na přihrávku Crouche naběhl David Nugent a propálil Reinu. O šest minut později už ale bylo vyrovnáno a zásluhu na tom mělFabio Aurelio, jenž se prosadil po nepřímém kopu Xabi Alonsa.

Portsmouth se znovu ujal vedení v 77. minutě, když přesný centr Belhadjiho usměrnil hlavou do sítě Hreidarsson a gólová přestřelka pokračovala. Na 2:2 vyrovnal v 85. minutě střelou ze čtyř metrů Nizozemec Kuijt. A o dokonalý obrat se v nastaveném čase postaral Torres, jehož branka z 91. minuty uzavřela stav na 3:2 pro Liverpool.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Manchester City - Middlesbrough 1:0 (52. Bellamy), Blackburn - Aston Villa 0:2 (27. Milner, 90.+1 Agbonlahor), Chelsea - Hull 0:0, Everton - Bolton 3:0 (49. a 90.+3 z pen. Jo, 40. Arteta z pen.), Sunderland - Stoke 2:0 (78. Jones, 90.+3 Healy), West Bromwich - Newcastle 2:3 (4. a 73. Fortune - 2. Duff, 9. Lövenkrands, 41. Taylor), Wigan - Fulham 0:0, Portsmouth - Liverpool 2:3 (62. Nugent, 77. Hreidarsson - 68. Aurelio, 85. Kuijt, 91. Torres).

Reklama

Související témata: