Hlavní obsah

Na Arsenalu zavládla po bezbrankovém derby spokojenost

Pánem severního Londýna nejsou po nedělním bezbrankovém derby 25. kola anglické Premier League ani fotbalisté Tottenhamu, ani hostující Wengerovi svěřenci z Arsenalu. Ačkoli by ambiciózní Kanonýři rádi míchali kartami v boji o titul, jejich francouzský kouč byl po další ztrátě bodů s výsledkem spokojený. „Ukázali jsme kvalitu,“ těšilo Wengera na serveru Sky Sports.

Článek

Arsenal po odehraném pětadvacátém kole ztrácí na vedoucí Manchester United z páté pozice už hrozivých dvanáct bodů. Může za to i bezbranková nedělní remíza na půdě Tottenhamu. Kouč Wenger, jenž odložil premiéru zimní posily Aršavina a návrat uzdraveného Eduarda, byl po zápase naštvaný pouze na arbitra, s jehož výroky častokrát nesouhlasil.

„Jsem frustrovaný, protože mnoho incidentů na hřišti jsem viděl jinak,“ zlobil se zkušený trenér, jenž musel po utkání počítat zraněné. Adebayor si vinou nataženého stehenního svalu od fotbalu odpočine zhruba tři týdny, předčasně musel trávník proti své vůli opustit i Clichy.

Také pro Eboueho nebyl rozhodčí ve formě

Smutného hrdinu měl zápas na White Hart Lane v podobě hostujícího Emanuela Eboueho, jenž byl po druhé žluté kartě už ve 37. minutě předčasně poslán do sprch. „Je mi to líto,“ omlouval se na klubovém webu reprezentant Pobřeží slonoviny. Zatímco napomenutí za druhý incident akceptoval, s tím prvním se ale rozhodně nechtěl smířit.

„Nemám co zastírat a přiznám, že za druhou žlutou si můžu sám. V souboji s Modričem jsem zvedl nohu a dotknul se ho, ale on mě atakoval už dřív přímo před rozhodčím, který nijak nezareagoval,“ hodnotil situaci před druhým žlutým napomenutím. „Při první kartě jsem se bavil s brankářem Almuniou, na rozhodčího jsem se pak otočil a řekl, že musí písknout, než se bude hrát, a on řekl dobře. Po chvíli mi ale ukázal žlutou. Prostě neměl dobrý den,“ myslel si Eboue.

„Jsem hrozně zklamaný, že jsem dostal červenou kartu, svým spoluhráčům musím ovšem poděkovat. V tak důležitém zápase, kdy jsme hráli hrozně dlouho proti početnějšímu mužstvu, se nám nakonec podařilo remizovat. Za dělbu bodů jsme šťastni,“ dodal na závěr pětadvacetiletý záložník.

Reklama

Související témata: