Hlavní obsah

O Scolariho vyhazov se osobně postaral Abramovič

Jako blesk z čistého nebe prolétla pondělními médii zpráva o tom, že byl brazilský fotbalový kouč Luis Felipe Scolari vyhozen z funkce hlavního kouče londýnské Chelsea. Trenérův mluvčí Acaz Fellegger nepochybuje, že se v odchodu bývalého trenéra mistrů světa osobně angažoval ruský majitel klubu Roman Abramovič.

Foto: Archiv

Roman Abramovič (vlevo) s rodinou

Článek

Že má v rozhodnutí o odvolání kouče Scolariho prsty majitel Chelsea Roman Abramovič není pochyb. Mluvčí brazilského trenéra Acaz Fellegger dokonce řekl, že se o vyhazov postaral osobně sám ruský miliardář. „Ano, všechno nasvědčuje tomu, že se jedná o Abramovičovo rozhodnutí. Trenér Scolari se nenacházel v příjemné situaci navzdory tomu, že měl za sebou podporu hráčů v kabině,“ řekl pro goal.com Fellegger.

Jak samotný trenér Scolari, tak jeho mluvčí tuší, co skutečně stálo za předčasným odchodem Brazilce od lavičky týmu ze západního Londýna. „Hráči na soupisce Chelsea jsou staří. Felipe se snažil kádr omladit, ale neuspěl. Od vedení žádal příchod Deca a Robinha. Přišel jen prvně jmenovaný,“ nechal se slyšet Fellegger. „Angličtina pro Scolariho nebyla problémem, když dokázal v angličtině vést tiskové konference,“ vyvrátil jeho mluvčí spekulace o Scolariho špatných jazykových znalostech.

Kouč Brazilců Dunga o Scolarim nepochybuje

O tom, že se Scolari brzy vrátí do trenérského řemesla, nepochybuje jeho krajan a současně také kouč brazilského národního týmu Dunga. „Není pochyb o jeho trenérský schopnostech,“ ví své bývalý kapitán „kanárků“. „Evropský fotbal a brazilští trenéři ještě neměli dostatek času, aby se dobře poznali. Je to tedy zatím složité. Jde o otázku času,“ dodal.

„Nemyslím si, že bude mít nyní Scolari problém najít si práci. Je to přeci kouč světových šampiónů. Má toho už hodně za sebou. Vedle titul na mistrovství světa vyhrál i ligu s Palmeiras. O jeho kvalitách není pochyb,“ dodal na závěr Dunga.

Reklama

Související témata: