Hlavní obsah

The Sun: Čech, Drogba a Ballack přispěli k pádu Scolariho

K pádu trenéra Chelsea Luize Felipe Scolariho přispěl tlak hvězd klubu Petra Čecha, Didiera Drogby a Michaela Ballacka. Napsal to v úterý britský bulvární deník The Sun, který stejně jako všechny ostatní britské listy věnuje Scolariho odchodu velkou pozornost a jako nástupce brazilského kouče favorizuje trenéra AC Milán Carla Ancelottiho.

Článek

Podle listu se Scolari svému blízkému příteli svěřil, že Ballack, Čech a Drogba se stali jeho nepřáteli. "Nějakým způsobem měli přímé spojení na Abramoviče (majitele Chelsea)," řekl prý Scolari. Trenérův manažer Acaz Felleger naopak uvedl, že Scolari měl podporu opor Johna Terryho a Franka Lamparda.

Brazilský trenér se domnívá, že za zhoršení jeho vztahů s Čechem může trenér brankářů Christophe Lollichon a také mu nepomohla nedávná kritika na adresu českého reprezentanta kvůli organizaci obrany. Ani Drogba neměl moc důvodů mít Scolariho v lásce, protože kouč v útoku upřednostňoval Francouze Nicolase Anelku.

Scolari podle deníku nebyl překvapen svým odvoláním, ale šokován jeho načasováním. The Independent napsal, že o propuštění čtvrtého trenéra během pěti let rozhodl výhradně Abramovič, který svolal v pondělí odpoledne naléhavou schůzku na tréninkovém hřišti Chelsea.

O Scolariho nástupcích se stále spekuluje

Podle deníku Independent by vedení Chelsea chtělo na Scolariho místo trenéra AC Milán Ancelottiho, který má v Itálii smlouvu do května a prý měl údajně do londýnského klubu nakročeno už loni v létě, ale nakonec odmítl. Mezi další kandidáty patří nizozemský trenér ruského národního týmu Guus Hiddink, Ital Roberto Mancini a bývalý populární hráč Chelsea Gianfranco Zola, který nyní vede West Ham, či Marka Hughese z Manchesteru City.

Hovoří se také o možném návratu Avrama Granta, kterého v létě Scolari v Londýně vystřídal, a příchodu někdejšího kouče Barcelony Franka Rijkaarda. Agent bývalého nizozemského reprezentanta v rozhovoru pro agenturu Reuters prohlásil, že Rijkaard by do Chelsea zamířil velmi rád.

Chelsea by chtěla mít nového trenéra do sobotního pohárového zápasu s Watfordem. Pokud nebude vybrán, povede mužstvo Scolariho asistent Ray Wilkins.

The Independent se také domnívá, že Abramovič čelí zásadnější otázce, než je výměna trenéra. Jde o omlazení mužstva, které zestárlo a nebylo obnovováno, uvedl list. Řada hráčů je navíc zraněná, nebo z formy. "Loňskou formu nemá Ballack a ani Petr Čech nevypadá jako v dobách největší slávy Chelsea," poznamenal deník.

Reklama

Související témata: