Hlavní obsah

Hiddink začal jednat s Chelsea, chce pomoci do konce sezóny

Český gólman Petr Čech se brzy dočká nového kouče. Vedení londýnské Chelsea začalo jednat s nizozemským trenérem Guusem Hiddinkem, jenž však zároveň vede ruskou reprezentaci. Pokud by se Chelsea s Hiddinkem domluvila, jednalo by se podle všeho o krátkodobé angažmá do konce sezóny.

Článek

Události v londýnském klubu nabraly od pondělního odpoledne rychlý spád. Nejprve vedení po neúspěšných výsledcích odvolalo brazilského kouče Luize Felipe Scolariho a den nato již začalo vyjednávat o kontraktu s dvaašedesátiletým Hiddinkem. Právě nizozemský kouč má velmi dobré vztahy s majitelem Blues Romanem Abramovičem, které navázal při svém trénování ruské reprezentace, na jejímž chodu se podílí i sám ruský miliardář.

„Kdyby to byl kterýkoli jiný klub, řekl bych jednoznačně ne. Ale tohle je něco jiného, protože s majitelem Chelsea mám velmi dobré vztahy. Pokud bude v mých silách klubu pomoci, rád to udělám,“ řekl BBC Hiddink, který je nyní s ruskou reprezentací na soustředění v Turecku. Vedení ruského fotbalového svazu už dokonce dalo Hiddinkovi svolení k zahájení jednání o možném kontraktu.

Ruský svaz jednání posvětil

„Dostali jsme oficiální povolení od ruského svazu, aby se Guus Hiddink stal do konce sezóny dočasným trenérem Chelsea, zatímco bude pokračovat u své práce s ruskou reprezentací," uvedla Chelsea v oficiálním prohlášení.

Hiddink zároveň odmítá, že by angažmá v aktuálně čtvrtém celku anglické Premier League mohlo znamenat konec u ruského národního celku. „To je naprosto bezpředmětné. Když jsem přijal práci u ruského týmu, věděl jsem, že půjde o dlouhodobý projekt. Nehodlám odejít od nedokončené práce. Chelsea bych vedl v příštích dvou až třech měsících, než skončí sezóna,“ dodal Hiddink, jenž má u ruského týmu smlouvu do roku 2010 a ve svém životopise má uvedeny angažmá mimo jiné v Realu Madrid na lavičce národního týmu Jižní Korey.

Reklama

Související témata: