Hlavní obsah

Za rekordem se skrývá tvrdá dřina, řekl gólman Van der Sar

MANCHESTER

Nizozemský gólman ve službách anglického Manchesteru United Edwin van der Sar sebral před čtrnácti dny českému reprezentačnímu brankáři Petru Čechovi z Chelsea rekord v neprůstřelnosti Premier League. O víkendu vytvořil i rekord Velké Británie. Branku neinkasoval již úctyhodných 1211 minut a v příštích zápasech může rekord ještě vylepšit.

Článek

Posledním, kdo na Van der Sara v ligovém utkání vyzrál, byl spoluhráč Tomáše Rosického z londýnského Arsenalu Samir Nasri v listopadovém utkání Premier League.

Obrana Manchesteru United v čele s nizozemským gólmanem udržela čisté konto již v obdivuhodných třinácti zápasech v řadě a po překonání britského rekordu si gólman Rudých ďáblů brousí zuby i na absolutní evropské maximum. To drží Abel Renso, jenž v dresu španělského Atlética Madrid neinkasoval 1275 minut.

Největší zásluhu na rekordu má obrana

Van der Sar se nechal v úterý slyšet, že velkou zásluhu na rekordu má především obrana, potažmo defenzivní práce celého mužstva. „Když hovoříte o úspěchu v podobě překonání rekordu nesmíte zapomínat, že je to práce celého týmu. Stojí za tím tvrdá dřina všech hráčů,“ citují osmatřicetiletého gólmana stránky goal.com.

„Proti West Hamu jsem musel sice párkrát zasahovat, ale je až neuvěřitelné, jak dobře naši obránci odvádí svou práci. Vše je otázkou dobré organizace a také důvěry jednoho k druhému. Všichni ví, co mají dělat,“ pochválil své spoluhráče Van der Sar. Zároveň si však uvědomuje, že se proti Manchesteru bude chtít každý vytáhnout. „Jsme mistry ligy a nyní nám patří i rekord v neprůstřelnosti. Každý nás bude chtít pokořit,“ dodal.

Pro zkušeného brankáře však rekord v porovnání s vítězstvími příliš neznamená. „Tento rekord bude důležitý pouze tehdy, když pro nás dobře dopadne sezóna. Je to fantastická vizitka týmu a jsem na ni velmi hrdý, ale v tuto chvíli jsou nejdůležitější výhry,“ poznamenal dvojnásobný vítěz Ligy mistrů či šestinásobný ligový šampión.

Reklama

Související témata: