Hlavní obsah

Walcott se těší, až si po zranění zahraje s Aršavinem

LONDÝN

Mladý útočník londýnského Arsenalu Theo Walcott již netrpělivě vyhlíží svůj návrat po zranění. Manažer Arséne Wenger by mohl mít talentovaného forvarda k dispozici již koncem měsíce a Walcott doufá, že bude připraven nastoupit k úvodnímu osmifinálovému zápasu Ligy mistrů proti italskému AS Řím, které je na programu 24. února. "Nic však nechci uspěchat. Vrátím se, až budu 100% fit," řekl Walcott.

Článek

Walcott musel v posledních měsících pouze sledovat trápení Kanonýrů pouze z tribuny, protože si v polovině listopadu při tréninku anglické reprezentace před přátelským duelem s Německem vykloubil rameno a od té doby je na marodce.

Devatenáctiletý talent anglického fotbalu se ale dává pomalu dohromady a doufá, že stihne úvodní osmifinále Ligy mistrů proti římskému AS, které je na programu 24. února na Emirates Stadium.

„Doufám, že budu koncem měsíce připraven hrát. S ramenem podstupuji každý den několik rehabilitací a tvrdě pracuji v posilovně, abych opět posílil svaly,“ citují hráče stránky goal.com.

Návrat nechce uspěchat

I přes touhu vrátit se na fotbalový pažit co nejdříve, nechce Walcott nic uspěchat. „Až budu cítit, že jsem 100% fit, tak se vrátím. Nechci, aby se zranění vrátilo,“ nechal se slyšet sympatický mladík.

Na marodce jsou kromě Walcotta i další hráči základní sestavy. Se zraněním podkolenní šlachy se již přes rok potýká kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický a Wengerovi chybí i mladý Španěl Cesc Fabregas. Vzniklou mezeru ve středové řadě vyplnili Kanonýři příchodem ruského tvůrce hry Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad.

„Doufám, že až budu zdravý, že si s Aršavinem hodně zahraji. Až bude mít zpět herní praxi, bude pro nás velmi důležitým hráčem. Viděl jsem ho mnohokrát na YouTube, sledoval jsem jeho hru. Dokáže vymyslet neuvěřitelné přihrávky. Rozhodně bude pro Arsenal přínosem,“ nešetřil chválou na nového spoluhráče Walcott.

Reklama

Související témata: