Hlavní obsah

Giggs prodloužil o rok smlouvu s Manchesterem United

LONDÝN

Záložník Ryan Giggs bude za Manchester United hrát i v příští sezoně. Pětatřicetiletý velšský fotbalista ve čtvrtek s anglickým mistrem o rok prodloužil smlouvu, která měla vypršet v červnu.

Článek

"Cítím se fit a užívám si fotbal jako nikdy," citovala Giggse agentura AP. "Máme skvělý mladý tým a já bych s ním rád vyhrál další trofeje," dodal bývalý kapitán velšské reprezentace, v níž předloni po 64 zápasech ukončil kariéru.

Pětatřicetiletý Giggs je podle trofejí nejúspěšnějším hráčem United. Za "Rudé ďábly" hraje od roku 1991 a s klubem vyhrál desetkrát anglickou ligu, dvakrát triumfoval v Lize mistrů, čtyřikrát získal Anglický a dvakrát Ligový pohár. Je také rekordmanem klubu, když loni ve finále Ligy mistrů překonal v počtu startů za United legendárního Bobbyho Charltona.

Navzdory věku je Giggs stále důležitou součástí týmu trenéra Alexe Fergusona. V neděli branka po sólové akci velšského záložníka zajistila United výhru 1:0 nad West Hamem a Giggs se stal jediným hráčem, který dokázal skórovat v každém ze 17 dosavadních ročníků Premier League.

Reklama

Související témata: