Hlavní obsah

Trenér Ancelotti vyloučil, že by v létě odešel do Chelsea

ŘÍM

Trenér fotbalistů AC Milán Carlo Ancelotti vyloučil, že by v létě odešel od Chelsea. Italský kouč tak reagoval na spekulace italských médií, že by měl v londýnském klubu nahradit dočasného trenéra Guuse Hiddinka.

Článek

"Na odchod rozhodně nemyslím," citovala devětačtyřicetiletého Ancelottiho agentura Reuters.

Chelsea se o služby italského trenéra ucházela už loni v létě, kdy hledala náhradu za Avrama Granta. "Setkal jsem se s Abramovičem (majitelem Chelsea), ale řekl jsem mu, že nechci opustit AC Milán. A to platí pořád," dodal nejdéle působící kouč v italské lize, kde vede AC od roku 2001 a smlouva mu vyprší příští rok.

Na konci sezóny by se však situace mohla změnit. Média totiž spekulují o tom, že pokud AC Milán nezíská titul, Ancelotti bude propuštěn. "Tohle se opakuje pořád dokola. Spekulace se touhle dobou objevují vždycky. Takže mě to nechává chladným," reagoval bývalý trenér Reggiany, Parmy a Juventusu.

Hiddink v týdnu v Chelsea nahradil odvolaného Luize Felipeho Scolariho. Nizozemský kouč se dohodl na spolupráci do konce sezóny, protože současně vede ruskou reprezentaci. Londýnský klub, kde působí český brankář Petr Čech, proto hledá jeho nástupce, vyloučené však není ani prodloužení Hiddinkova působení.

Reklama