Hlavní obsah

Nový kouč Chelsea Hiddink: Chci titul, tak ho vyhrajte

PRAHA

Smazat co nejdřív sedmibodovou ztrátu na vedoucí Manchester United. To je úkol, jenž po svém příchodu do londýnské Chelsea nařídil její nový kouč Guus Hiddink. „Anglická liga je považována ze nejlepší na světě a my se pokusíme v ní slavit titul,“ řekl pro Daily Mail odhodlaně Hiddink, když do konce Premier League zbývá odehrát třináct kol.

Článek

„Tým stále bojuje na třech frontách. Stále jsme v FA Cupu, čekají nás osmifinálové bitvy v Lize mistrů a samozřejmě ligová utkání,“ vypočítal nizozemský kouč. „Všechny tři soutěže jsou přitom velice důležité. Ať už jde o sobotní zápas FA Cupu proti Watfordu, kde tým povede ještě Ray Wilkins, v domácí lize Aston Villa, nebo Juventus v Champions League,“ dodal.

Hiddink nahradil u týmu předčasně odvolaného Brazilce Scolariho, u Chelsea by měl setrvat do léta. Trenérem Petra Čecha a spol. by mohl být dvaašedesátiletý kouč i nadále, což ovšem bude záležet také na dosažených úspěších. Hiddink je ovšem stále smluvně vázán u ruského národního týmu a vzdát se ho příliš nehodlá.

Rusko má před Chelsea přednost

„Stačilo tady být chvíli a už jsem cítil tu ohromnou atmosféru v klubu. Je jasné, co se bude dít po květnu, protože se nedá sedět na dvou trenérských lavičkách současně a já mám v Rusku své závazky,“ prozradil bývalý kouč mimo jiné Valencie, Nizozemska, Realu Madrid nebo Jižní Koreje.

„Je možné spojit obě práce nyní, protože reprezentaci Ruska čekají do června asi jen jeden nebo dva zápasy,“ řekl Hiddink. „Už nejsem nejmladší trenér. Co mi ovšem dodává energii, je ta úžasná atmosféra, která je tady cítit jak z klubu, tak z hráčů,“ dodal.

Reklama

Související témata: