Hlavní obsah

Trenér Anglie Capello: Prohra ve Španělsku nám sundala růžové brýle

PRAHA

Fotbalový trenér anglické reprezentace Fabio Capello smutnil po úterní prohře 0:2 svého týmu v přátelském zápase na půdě Španělska. „Udělali jsme další krok, krok k realitě,“ řekl na goal.com italský kormidelník Albionu, jenž přiznal, že jeho svěřenci domácím nestačili.

Článek

Evropští šampióni ze Španělska dobře věděli, jak mají na svého soka v prestižním přátelském utkání hrát. Domácí nepouštěli Angličany často k míči a po brankách kanonýra Davida Villy a Fernanda Llorenteho ve druhé půli slavili cenné vítězství 2:0.

„Procentuální držení míče Španělů je vždy velmi vysoké. Oni neměli moc příležitostí ke vstřelení branky, ale my jsme na tom byli stejně tak,“ poznamenal Capello. „Španělé hráli lépe, protože měli častěji míč na svých kopačkách, z čehož všechno plyne,“ dodal.

Anglický styl na Španěle neplatí

„Náš styl platí proti některým týmům. Když ale hrajeme s mužstvem, které uplatňuje jihoamerický způsob hry, je třeba styl měnit, což nám dělá problémy,“ přiznal italský stratég na lavičce Albionu. „Oni jsou mistři Evropy. Snažili jsme se proti nim hrát jako obvykle, ale jejich presink na nás platil,“ dodal zkušený kouč.

Bývalý kouč Juventusu či Realu Madrid hledí ovšem do budoucna. „Hodně jsme se z tohoto utkání poučili. Až se příště znovu sejdeme, podíváme se na tento zápas ještě jednou a vysvětlíme si, jak jsme měli hrát,“ nechal se slyšet Capello. „Někteří hráči jsou inteligentní a vědí, jak se máme v dalším utkání prezentovat,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: