Hlavní obsah

Manchester United je ochoten prodat Ronalda za 2,7 miliardy

MADRID

Fotbalový klub Manchester United je ochoten v létě prodat svou největší hvězdu Cristiana Ronalda do Realu Madrid. Španělský klub však musí za držitele Zlatého míče a nejlepšího hráče světa zaplatit 95 miliónů eur (asi 2,7 miliardy korun), které by z Ronalda udělaly nejdražšího fotbalistu světa.

Článek

Podle španělského listu AS se na částce dohodli hráčův manažer Jorge Mendes a vedení Manchesteru United. Podle deníku by měl čtyřiadvacetiletý fotbalista v létě podepsat s "Bílým baletem" pětiletou smlouvu s ročním příjmem devět miliónů eur.

Real se o Ronalda uchází už delší dobu a hlavně před sezónou se spekulovalo o jeho odchodu do Španělska. Na začátku roku navíc portugalský reprezentant sám zprávy o přestupu přiživil, když si nechal v rodné zemi zaregistrovat obchodní značku CR9, přestože v Anglii hraje se sedmičkou na dresu.

Pokud by Ronaldo do španělského velkoklubu za 95 miliónů eur skutečně přestoupil, stal by se nejdražším fotbalistou světa. Dosavadním rekordem je transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur (tehdy přes dvě miliardy korun).

Reklama

Související témata: