Hlavní obsah

Anelkův hattrick posunul Chelsea do čtvrtfinále poháru

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea porazili v 5. kole Anglického poháru druholigový Watford na jeho hřišti 3:1 a jako první postoupili do čtvrtfinále. Ostatní týmy v sobotu remizovaly a čekají je opakované zápasy.

Článek

Chelsea se na soupeřově hřišti dlouho trápila a nedokázala proměňovat ani stoprocentní příležitosti. V brance "Blues" se překvapivě objevil Petr Čech, který kvůli bolestem zad vynechal středeční přípravné utkání reprezentace v Maroku.

Na první branku čekali diváci na stadionu Vicarage Road až do 67. minuty. K radosti domácích příznivců skóroval střídající Maďar Priskin a poslal Watford do překvapivého vedení. Londýnský celek, jehož hru sledoval po boku majitele Romana Abramoviče i budoucí trenér Guus Hiddink, zachránil nejlepší střelec týmu Nicolas Anelka. Francouzský útočník otočil v rozmezí dvou minut vývoj utkání a v nastaveném čase završil hattrick.

Fulham remizoval na hřišti druholigové Swansea 1:1 a stejně dopadl Hull v Sheffieldu. Blackburn nedokázal porazit další druholigový celek Coventry a doma remizoval 2:2. Ani souboj mužstev z Premier League vítěze nepoznal a West Ham doma hrál s Middlesbrough 1:1. Nová posila West Hamu Radoslav Kováč zatím zůstal na lavičce.

Anglický fotbalový pohár - 5. kolo:
Swansea (II.) - Fulham 1:1, Blackburn - Coventry (II.) 2:2, Sheffield (II.) - Hull 1:1, West Ham - Middlesbrough 1:1, Watford (II.) - Chelsea 1:3.

Reklama

Související témata: