Hlavní obsah

Hiddink převzal Chelsea, ale příští rok chce ukončit kariéru

LONDÝN

Trenér ruské reprezentace a Chelsea Guus Hiddink plánuje, že po mistrovství světa v roce 2010 s fotbalem skončí. Poté se dvaašedesátiletý Nizozemec chce bavit jízdou na motorce a věnovat se charitě.

Článek

"Myslím, že v létě 2010 po mistrovství světa skončím," citovala Hiddinka agentura Retuers. "Pak budu jezdit na svém harleyi a budu zastupovat Nike. Také se chci osobně věnovat svému projektu na pomoc chudým v Tanzanii," dodal.

Hiddink v Chelsea začátkem týdne nahradil odvolaného Luize Felipeho Scolariho a u týmu bude působit do konce sezóny. "Je to velmi prosté. Od majitele Romana Abramoviče jsem dostal za úkol dovést tým do Ligy mistrů," řekl nizozemský kouč, který v sobotu z tribuny sledoval výhru Chelsea 3:1 nad Watfordem v Anglickém poháru. "Je to velká výzva, ale myslím, že vzhledem ke kvalitě kádru to zvládnu. Bude to skvělá práce, ale určitě ne lehká," dodal.

Hiddink má u ruské reprezentace smlouvu až do roku 2010, nevyloučil však, že by přesto mohl své působení v Chelsea v létě prodloužit. "Nikdy nevíte. Jsou v podstatě dvě možnosti. Buď se vrátím do Ruska, nebo se mi bude dařit a pak se uvidí," prohlásil.

Reklama

Související témata: