Hlavní obsah

Čech se zbavil zdravotních lapálií, v FA Cupu ho záda nebolela

LONDÝN/PRAHA

Po týdnu nuceného klidu se mezi tyče vrátil reprezentační fotbalový brankář Petr Čech. Pro menší zdravotní problémy necestoval s národním týmem do Maroka k přátelskému utkání, do branky Chelsea v utkání pátého kola FA Cupu proti Watfordu se již postavil. Problémy se zády ho, zdá se, opustily.

Článek

„Po pátečním tréninku jsem se rozhodnul, že v sobotu nastoupím a jsem rád, že má záda vydržela zápasovou zátěž,“ těšilo brankáře Blues, jenž inkasoval první branku zápasu v 67. minutě po zásahu Maďara Priskina. Londýnský klub na stadiónu Watfordu však nezpanikařil. Postup zajistil Chelsea Nicolas Anelka, jenž se postaral o všechny tři góly.

„Za stavu 0:1 jsme předvedli výbornou reakci, bylo důležité, že jsme pořád pokračovali ve fotbale, který jsme si před zápasem v kabině řekli, že budeme hrát,“ těšilo Čecha, jehož, stejně jako zbytek týmu, ještě vedl Ray Wilkins. Nový trenér Guus Hiddink poprvé tým povede v sobotu v ligovém utkání proti Aston Ville.

Při víkendovém utkání pátého kola FA Cupu usedl nizozemský kouč po bok majitele klubu Romana Abramoviče a musel tleskat po výkonu francouzského forvarda. „Hattrick Anelky? To je vždy velmi důležitá věc pro každého útočníka, navíc Drogba odehrál 90 minut v kuse, to je další pozitivum,“ dodal na svých oficiálních stránkách Čech.

„Jsme všichni velmi rádi, že jsme to utkání zvládli, po týdnu, který nebyl pro nikoho jednoduchý. Nejenom kvůli výměně trenéra, ale i kvůli tomu, že řada hráčů byla na reprezentačních srazech,“ dodal Petr Čech.

Reklama

Související témata: