Hlavní obsah

Scholes do starého železa nepatří, kouče Fergusona uchvátil

PRAHA

Po středeční výhře 3:0 nad Fulhamem v dohrávce 3.kola anglické Premier League si nemohl fotbalový kouč Manchesteru United Sir Alex Ferguson vynachválit výkon svého svěřence Paula Scholese, jenž úvodním gólem nasměroval svůj tým k cenným třem bodům. „Jeho výkon v celém zápase byl skvělým příkladem pro mladé hráče,“ řekl pro Sky Sports Ferguson.

Článek

Výkon středopolaře Scholese hodnotila pozitivně po konci zápasu také britská média. Veterán v dresu Rudých ďáblů si pochvalu zasloužil nejen za úvodní branku, před kterou napálil parádně míč z voleje po centru z rohu, čtyřiatřicetiletý ofenzivní hráč navíc po celý zápas neúnavně podporoval svůj tým.

„Když se vám podaří vstřelit brzy úvodní gól, je to pro váš tým vždycky dobře. My jsme si tím otevřeli hru,“ věděl dobře Ferguson. „To prostě Scholes umí dobře, napálit takhle míč. Už nás o tom přesvědčil tolikrát,“ zná dobře přednosti svého hráče Skot na lavičce Manchesteru United.

„Jeho výkon v celém zápase byl skvělým příkladem pro mladé hráče, kteří u něho mohli sledovat touhu být ve hře od první do poslední minuty,“ nechal se slyšet Ferguson. „Vždy, když jsme se dostali k míči, byl to právě Scholes, kdo chtěl založit akci,“ všiml si zkušený stratég Rudých ďáblů.

Po Scholesovi se mezi střelce v první půli zapsal ještě Berbatov, na konečných 3:0 zvýšil po dvou minutách pobytu na hřišti střídající Wayne Rooney. Anglický reprezentant se tak uvedl ve skvělé formě poté, co vinou zranění nehrál pět dlouhých týdnů.

„Tím, že jsme Waynea do hry poslali, jsme nic neriskovali. On sám se cítil dobře a nic ho netrápilo,“ řekl Ferguson. „Chtěli jsme ho postavit už do nedělního zápasu, raději jsme ale ještě počkali,“ dodal sedmašedesátiletý trenér, jenž s Manchester United vede Premier League o pět bodů před Liverpoolem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články