Hlavní obsah

Figo vyzval Ronalda, aby odešel z Manchesteru do Realu Madrid

MADRID

Slavný portugalský fotbalista Luís Figo vyzval svého krajana Cristiana Ronalda, aby přestoupil do Realu Madrid. Podle záložníka Interu Milán už Ronaldo vyhrál s Manchesterem United všechny trofeje, a proto by měl změnit působiště.

Článek

"Real Madrid je největší a nejdůležitější klub na světě," řekl šestatřicetiletý Figo listu Marca. "Myslím, že Ronaldovo působení v Manchesteru by už mělo skončit. Vyhrál, co se dalo. Manchester United sice je velký klub, ale Cristiano by si měl dát nové cíle. V Realu by se mohl stát ještě větší hvězdou a to jsem mu také řekl," dodal Figo, který v Realu hrál pět let.

Ronaldo v uplynulé sezoně vyhrál s Manchesterem anglickou Premier League a Ligu mistrů. Stal se nejlepším fotbalistou světa v anketě FIFA a získal i Zlatý míč. O přestupu čtyřiadvacetiletého Portugalce do Realu se spekuluje již od loňského léta, kdy se madridský klub snažil Ronalda získat. Z transferu nakonec sešlo, podle posledních zpráv je však nyní Manchester ochoten prodat svou hvězdu za 95 miliónů eur (asi 2,7 miliardy korun).

Reklama

Související témata: