Hlavní obsah

Kováčův West Ham porazil Manchester City a polepšil si v tabulce

grg,jdaSport.cz

Fotbalisté West Hamu United porazili v 27. kole Premier League svého souseda v tabulce Manchester City 1:0 a polepšili si na sedmou příčku soutěže. Domácím k tomu stačila jediná branka zápasu v podání Jacka Collisona v 71. minutě. V dalších zápasech vyhrál Blackburn na hřišti Hullu 2:1 a Bolton porazil Newcastle 1:0. V posledním nedělním zápase remizovala Aston Villa se Stoke 2:2.

Článek

West Ham rozhodl o vítězství nad Manchesterem v 71. minutě, kdy Collison dostal přesnou přihrávku od Nsereka a zblízka vstřelil jediný gól zápasu. V dresu domácího týmu nastoupil od začátku Radoslav Kováč, který na konci prvního poločasu dostal žlutou kartu. V 83. minutě jej vystřídal Spector. Brankář Jan Laštůvka zůstal jen na lavičce.

Blackburn rozhodl o své výhře na hřišti Hullu během dvou minut zásluhou Stephena Warnocka. Ten nejprve v 34. minutě otevřel skóre zápasu a za další dvě minuty asistoval u gólu Andrewse. Ve druhém poločase rozdal rozhodčí po jedné červené kartě na obou stranách a Hull po gólu Ashbeeho dokázal jen snížit.

Fotbalisté Newcastlu vyrazili k zápasu 27. kola na půdu Boltonu. Po bezbrankové první půli přišel pro hostující hráče šok. Minutu po přestávce totiž vstřelil, jak se později ukázalo, vítěznou branku Gardner, jenž po asistenci Taylora trefil přesně do levého horního rohu branky.

Poslední nedělní zápas obstaral duel mezi Aston Villou a Stoke City. Skóre otevřel v závěrečné minutě prvního poločasu domácí Petrov. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil v 79. minutě norský střelec John Carew. Zdramatizování přišlo v 87. minutě, když na 1:2 snížil hostující Shawcross a hosté dál útočili. Na konečných 2:2 vyrovnal v 91. minutě Whelan.

Premier League - 27. kolo:
Hull - Blackburn 1:2 (79. Ashbee - 34. Warnock, 37. Andrews), West Ham United - Manchester City 1:0 (71. Collison), Bolton - Newcastle 1:0 (47. Gardner), Aston Villa - Stoke City 2:2 (45. Petrov, 79. Carew - 87. Shawcross, 91. Whelan).

Reklama

Související témata: