Hlavní obsah

Arsenal chce proti WBA po pěti remízách konečně vyhrát

Úterní večer nabídne na anglických trávnících souboj tří aspirantů na titul. Londýnská Chelsea s Petrem Čechem se představí proti Portsmouthu, svěřenci kouče Hiddinka budou chtít navázat na čtyřzápasovou vítěznou sérii. Hůře je na tom Liverpool, který z posledních tří utkání získal pouhé čtyři body. V posledním zápase nastoupí Arsenal, jenž za sebou má pět remíz v řadě, na půdě West Bromwiche.

Článek

Jako živou vodou polití jsou hráči londýnské Chelsea od doby, co mužstvo převzal kouč Guus Hiddink. Nizozemec nahradil na lavičce Blues odvolaného Luize Felipe Scolariho a týmu se rázem začalo dařit. Pod vedením dvaašedesátiletého trenéra nepoznal klub ze Stamford Bridge nic jiného, než vítězství a všichni by v této sérii rádi pokračovali.

Hiddink se ve 28. ligovém kole bude muset obejít bez několika zraněných hráčů. Mimo jsou portugalský obránce Ricardo Carvalho, jeho krajan Deco a ghanský „bizon“ Michael Essien. Spoléhat bude kouč především na tahouny Johna Terryho, Petra Čecha a Franka Lamparda, jenž v posledním utkání proti Wiganu rozhodl o výhře Chelsea gólovou hlavičkou až v nastaveném čase. „Trenér se snaží věci co nejvíce zjednodušit a má na mužstvo velmi pozitivní vliv, navíc se zlepšila organizace hry,“ řekl pro BBC Lampard.

Arsenal remizoval pětkrát v řadě

Arsenal se v posledních týdnech nemůže vymanit z krize a na svém kontě mají svěřenci manažera Arsena Wengera již pět nerozhodných výsledků v řadě, z toho čtyřikrát nevstřelili ani branku. Z výhry se Kanonýři naposledy radovali 17. ledna.

Zlepšit svoji špatnou bilanci a vyšvihnout se v tabulce výše budou chtít v zápase s posledním týmem ligy - West Bromwich Albion, jehož dres obléká český útočník Roman Bednář, jeho start je však nejistý. Na hřiště se nepodívá ani obránce Arsenalu William Gallas či záložník Theo Walcott.

Velké rozčarování s výsledky svých oblíbenců zažívají fanoušci londýnského klubu. „Nevím jestli fanoušci ztrácí víru. To není moje starost. Pro mě je důležité, abych dělal to, co považuji za správné a dělal svoji práci tak, jak nejlépe dovedu. Procházíme těžkými časy, ve kterých musíme ukázat naši sílu,“ nechal se slyšet kouč Arsenalu.

Nespokojenost panuje i v Liverpoolu

Ve stejném duchu hovořil i kouč Liverpoolu Rafael Benítez. „Musíme pokračovat v započaté práci a pokusit se o zlepšení. Našim cílem je stále druhé místo v lize. Nejprve však musíme zabrat proti Sunderlandu a získat všechny tři body,“ poznamenal osmačtyřicetiletý španělský kouč, pod kterým se po sérii nepříznivých výsledků začala kývat židle a sázkové kanceláře v Anglii dokonce vypisují kurzy na jeho odvolání.

Reklama

Související témata: