Hlavní obsah

Trenér Zola k zápasům West Hamu nominoval sběrače míčů

Měl dělat sběrače míčů, ale několik hodin před zápasem s Manchesterem City se teprve osmnáctiletý záložník Josh Payne dozvěděl, že ho trenér fotbalistů West Hamu Gianfranco Zola chce mít na lavičce náhradníků. A nechybělo mnoho, aby si dokonce odbyl premiéru v anglické lize.

Článek

V pátek Payne od trenérů uslyšel, že bude při utkání s Manchesterem sbírat zakopnuté míče a vracet je hráčům. "Jenže v neděli ráno mi řekli, že jsem v nominaci na zápas. Myslel jsem, že se radostí zblázním," uvedl v rozhovoru pro internetové stránky klubu. "S prvním týmem jsem začal trénovat teprve nedávno a vůbec jsem netušil, že bych mohl jít na lavičku tak brzy. Byl jsem strašně nervózní," dodal.

Krátce před poločasem jeho nervozita ještě stoupla, když si švýcarský záložník Valon Behrami poranil kolenní vazy. Payne byl jedním ze dvou hráčů, který ho mohl nahradit. Zola se nakonec rozhodl pro lednovou posilu Savia Nsereka. Šanci na debut bude mít Payne ve středečním zápase s Wiganem, ke kterému byl znovu nominován.

Osmnáctiletý záložník je považován za největší talent juniorského týmu West Hamu, za který hrál ještě před deseti dny. Následně poskočil do rezervního týmu seniorů, ovšem po jediném zápase ho trenér Zola nominoval k utkání A mužstva, za které hraje i český reprezentant Radoslav Kováč.

Reklama