Hlavní obsah

Favorité Premier League nezaváhali a snížili náskok Manchesteru

Blízko nepříjemné ztrátě v boji o titul v Premier League byli v úterním utkání 28. kola fotbalisté Chelsea. Vítězství druhému týmu soutěže na hřišti Portsmouthu vystřelil v 79. minutě Drogba. Petr Čech odchytal celý zápas. Střeleckou nemohoucnost ukončil další londýnský celek Arsenal, který vyhrál 3:1 na půdě posledního West Bromwiche. Uspěl i třetí Liverpool, který díky dvěma gólům v druhém poločase porazil Sunderland.

Článek

Liverpool obranu soupeře těžko dobýval. V prvním poločase to byl naopak on, kdo mohl inkasovat. Už po pár minutách Kenwyne Jones utekl stoperské dvojici Škrťel – Carragher, v zakončení si ale nedokázal poradit. Domácí rozhodli o svém vítězství v úvodu druhého poločasu. Přetažený centr Riery vrátil před branku hlavou Gerrard a neobsazený David Ngog neměl problémy poslat míč do sítě. V 65. minutě navíc zaváhal maďarský gólman Fulop a Yossi Benayoun přidal druhý gól.

Neztratila ani Chelsea s Petrem Čechem v brance, která dokázala vstřelit gól na hřišti šestnáctého Portsmouthu až jedenáct minut před koncem. Důležité vítězství v těžkých podmínkách Fratton Parku vystřelil Didier Drogba a Chelsea tak má nadále stejně bodů jako druhý Liverpool (58). Na lídra z Manchesteru oba týmy ztrácejí čtyři body, obhájce titulu má navíc dva zápasy k dobru.

Bendtner se odvděčil za důvěru dvěma góly

Překvapení přichystal pro fanoušky kanonýrů trenér Arséne Wenger. Jen na lavičce nechal Robina Van Persieho a do útoku poslal Niklase Bendtnera. Dánský mladíček se mu odvděčil už po čtyřech minutách. Po rohu se dostal k míči a propálil Scotta Carsona. Arsenal se trefil po více jak měsíci.

Poslední celek Premier League ovšem bleskově odpověděl. Již po třech minutách Chris Brunt z přímého kopu propálil zeď a vyrovnal. Z Arsenalu ale spadl tíha mizerné střelecké bilance a ještě do přestávky vstřelil další dva góly. Nejprve se po centru Aršavina hlavou prosadil Kolo Touré a poté se podruhé v utkání trefil Bendtner, který si elegantně zpracoval míč a zavěsil. V pohodě hrající Bendtner po přestávce navíc trefil tyč domácí branky. Domácí postrádali s bolavými zády laborujícího Romana Bednáře.

Zbývající zápasy jsou na programu ve středu, vedoucí Manchester United se představí v Newcastlu.

Premier League, 28. kolo:
Portsmouth – Chelsea 0:1 (79. Drogba), West Bromwich Albion – Arsenal 1:3 (7. Brunt - 4. a 44. Bendtner, 38. Touré), Liverpool – Sunderland 2:0 (52. Ngog, 65. Benayoun).

Reklama

Související témata: