Hlavní obsah

Mourinho: Chelsea se přiblížila Manchesteru? No a co, stejně je bez šance

PRAHA

Bývalý kouč fotbalistů londýnské Chelsea Jose Mourinho má již s předstihem jasno o tom, kdo bude v anglické Premier League slavit titul. Na tom, že to bude podle trenéra milánského Interu Manchester United, nic nezměnila ani úterní výhra Blues 1:0 ve 28. kole na půdě Portsmouthu. „Ve fotbale nikdy nevíte, já si ale myslím, že titul bude slavit Manchester,“ řekl Mourinho.

Článek

„Guusovi Hiddinkovi se podařilo Chelsea dobře nastartovat. Myslím, že ji dovede k hodně vítězstvím. Jistěže to mohou být oni, kdo bude na konci slavit, Manchester má v čele ovšem velký náskok. Ve fotbale nikdy nevíte a já jsem toho názoru, že titul bude slavit Manchester United,“ řekl otevřeně pro magazín Zoo portugalský kouč Mourinho.

V úterním zápase se svěřenci nizozemského trenéra Hiddinka nedokázali na hřišti Portsmouthu dlouho prosadit. Gól tak padl do domácí sítě až jedenáct minut před koncem, když se mezi tři tyče trefil reprezentant Pobřeží slonoviny Didier Drogba.

„Je to dobré. Tým je mentálně silný a hráči ukázali, že mají charakter. Měl jsem připraveno třetí střídání na 75. minutu s tím, že budeme muset zariskovat. Gól přišel v pravý čas,“ nechal se na Sky Sports slyšet zkušený kouč na lavičce Blues.

Hiddinka také potěšilo, že jeho hráči poslali jasný signál do Manchesteru trenérovi  Alexi Fergusonovi, že se Blues rozhodně boje o titul nevzdávají. Svěřence skotského stratéga čeká duel 28. kola na půdě Newcastleu ve středu. „Je dobře, že se nám daří vytvářet tlak, to je vždy důležité, když stíháte někoho před sebou,“ řekl Hiddink.

Slova chvály si nizozemský kouč nechal na jediného střelce zápasu Didiera Drogbu, jenž si proti Portsmouthu připsal teprve druhou branku v sezóně. „Je to jednoznačně vůdčí typ, hráč, který je mentálně hodně vyspělý. Užívá si fotbal a užívá si i tréninky. Měl těžkou noc a v zápase také malou šanci ke vstřelení gólu, on ji ovšem dokázal proměnit,“ poznamenal Hiddink.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články