Hlavní obsah

Stará dobrá Chelsea je zpět, tvrdí Čech

LONDÝN/PRAHA

Již pátý korálek se podařilo na vítěznou šňůru navléknout fotbalistům Chelsea ve 28. kole Premier League. Cennou výhru 1:0 přivezli svěřenci Guuse Hiddinka ze stadiónu Portsmouthu, kde museli kromě soupeře bojovat také s nepříjemnými povětrnostními podmínkami. Jedinou brankou rozhodl Drogba. „Tohle je a takhle hraje stará dobrá Chelsea,“ říká Čech.

Článek

Londýnský klub po výhře udržel druhé místo před Liverpoolem a stáhl náskok vedoucího Manchesteru United na čtyři body. Obhájce titulu má však k dobru ještě dva neodehrané duely.

„Naše tři body v Portsmouthu je přesně to, co jsme potřebovali. Udrželi jsme vítěznou sérii a teď budeme čekat, zda Manchester v příštích dvou utkáních nějaké body ztratí. Pokud ano a my budeme i nadále vyhrávat, tak bude platit to, že čím menší ta naše ztráta bude, tím větší tlak bude vyvíjen na Manchester,“ doufá reprezentační brankář na svých oficiálních stránkách.

Poloprázdné tribuny 

Zápas se odehrával před poloprázdnými tribunami. Většinu diváků vyhnal silný vítr spojený s kapkami deště. Nepříjemné počasí neusnadňovalo práci ani oběma brankářům, přesto Čech předvedl několik důležitých zákroků. Na druhé straně hřiště byl David James překonán jen jednou. Jedenáct minut před koncem zužikoval centr Bosingwy Drogba.

„Tohle je a takhle hraje stará dobrá Chelsea. Vítězství jsme vybojovali v doslova příšerném počasí, kdy hrozně lilo a foukalo. Celé utkání jsme dokázali být trpěliví a počkali jsme si na to, až si vytvoříme gólovou šanci, která zápas rozhodne,“ těšilo Čecha, jenž si připsal již čtrnácté čisté konto v sezóně.

Gólman věří, že vítězná série se jen tak nezastaví. „Teď už jde v každém zápase o všechno. Nyní nás čeká FA Cup s Coventry a pak odveta osmifinále Ligy mistrů v Turíně a to budou přesně ty zápasy, kde se musí uspět a kde není šance na opravu,“ ví Čech.

Reklama

Související témata: