Hlavní obsah

Van der Sar po 1311 minutách inkasoval, Manchester přesto vyhrál

Nizozemský fotbalový brankář Edwin van der Sar přišel v 28. kole anglické ligy o svou rekordní neprůstřelnost, když v duelu Manchesteru United na hřišti Newcastlu inkasoval z kopačky Petera Lövenkrandse. Manchester však zápas otočil, vyhrál 2:1 a znovu zvýšil své vedení v čele tabulky na sedm bodů před druhou Chelsea a třetím Liverpoolem.

Článek

Van der Sarova série se tak zastavila na 1311 minutách, což je konečná hodnota nového britského rekordu. Van der Sar v lize naposledy inkasoval 8. listopadu, kdy ho dvakrát překonal záložník Arsenalu Samir Nasri. Od té doby vychytal 14 čistých kont, jenže dnes ho již po devíti minutách překonal Lövenkrands. Van der Sar neudržel nepříliš nebezpečnou střelu Jonase Gutiereze a dánský záložník zblízka dorazil míč do odkryté branky.

Jenže již za deset minut si na hranici pokutového území skvěle zpracoval míč Wayne Rooney a z otočky ho napálil pod břevno. Krátce po změně stran pak po chybě domácího stopera Steventa Taylora rozhodl o výhře hostů bulharský útočník Dimitar Berbatov.

Cenné vítězství zaznamenali fotbalisté West Hamu, když vyhráli 1:0 na hřišti Wiganu, přestože hráli od 37. minuty bez vyloučeného Carltona Cola. Anglický reprezentant nejprve otevřel skóre, ovšem již za tři minuty zasáhl vysokou nohou soupeře a po druhé žluté šel předčasně ze hřiště.

Krok k záchraně udělal Tottenham

Hosté však výhru i díky českému záložníkovi Radoslavu Kováčovi ubránili, k čemuž přispěl i fakt, že domácí v druhé půli rovněž přišli o vyloučeného Leeho Cattermola. West Ham si výhrou pojistil sedmou příčku tabulky před Manchesterem City, který doma porazil Aston Villu 2:0.

Krok k záchraně udělal Tottenham, jenž doma porazil jasně 4:0 konkurenta v boji o udržení Middlesbrough. Domácí dali tři branky již v první půli, kdy se trefili Robbie Keane, Roman Pavljučenko a Aaron Lennon, který po změně stran přidal i svůj druhý zásah. Tottenham tak má čtyřbodový náskok na příčky znamenající sestup.

Důležité body doma vybojovalo i Stoke, které brankami Jamese Beattieho a Ricarda Fullera vyhrálo 2:0 nad Boltonem a uniklo ze sestupových míst.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Manchester City - Aston Villa 2:0 (24. Elano z pen., 89. Wright-Phillips), Newcastle - Manchester United 1:2 (9. Lövenkrands - 20. Rooney, 56. Berbatov), Stoke - Bolton 2:0 (14. Beattie, 73. Fuller), Wigan - West Ham 0:1 (34. C. Cole), Blackburn - Everton 0:0, Fulham - Hull 0:1 (90. Manucho), Tottenham - Middlesbrough 4:0 (40. a 79. Lennon, 9. Keane, 14. Pavljučenko).

Reklama

Související témata: