Hlavní obsah

Kouč United Ferguson utěšoval Van der Sara a tlakem se nestresuje

LONDÝN/PRAHA

Rozporuplné pocity prožíval fotbalový trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson, když jeho svěřenci ve středu uspěli na půdě Newcastlu po výhře 2:1. Na jednu stranu se Rudým ďáblům podařilo zápas otočit a získat cenné tři body, na druhou brankáři Edwinu Van der Sarovi skončila šňůra čtrnácti zápasů bez inkasovaného gólu. „Jednou to přijít muselo,“ uznal pro Sky Sports Ferguson.

Článek

Fotbalista Newcastlu Peter Lovenkrands byl ve středu večer prvním mužem, který Van der Sara po více jak jednadvaceti hodinách překonal. Naštěstí pro obhájce titulu včas zaúřadovali Wayne Rooney a Dimitar Berbatov, kteří svými brankami rozhodli o výhře hostů v poměru 2:1.

„Nebyl to nejpovedenější zápas. Utkání jsme začali úděsně, což posadilo na koně domácí hráče,“ uvědomoval si po utkání zkušený kouč Rudých ďáblů. „Čekali jsme, že taková situace může nastat, měli jsme se s tím ale vypořádat lépe,“ přiznal Ferguson.

„Že jsme se ale dostali nahoru, když jsme prohrávali 0:1, to je pro nás velice dobré. Vyžadovalo si to velkou dávku statečnosti od hráčů. Začali jsme hrát lépe a možná jsme byli později při hře s míčem až moc lehkomyslní,“ zdálo se skotskému kouči na lavičce Manchesteru United.

Ferguson neopomněl složit poklonu domácím, kteří statečně bojovali až do konce. „Newcastle věděl, že to pro ně nebude lehký zápas a za dobrým výsledkem šli od počátku utkání. Mohli jsme prohrávat už 0:2, vždyť Obafemi Martins trefil tyč. Stáli při nás v tu chvíli všichni svatí,“ přiznal trenér hostí.

United teď vedou před druhou Chelsea tabulku Premier League o sedm bodů a mají ještě tomu zápas k dobru. Ferguoson jen doufá, že jeho svěřenci udrží nervy na uzdě. „Tým, který hraje první a uspěje, vždy vyvolá tlak na své konkurenty. To pro nás není nic nového. Nezbývá než se spoléhat na hráče, že ukáží trpělivost a zkušenosti,“ dodal na závěr Ferguson.

Reklama

Související témata: