Hlavní obsah

Kováčovi porodila přítelkyně Medková syna Radka

Báječné období zažívá fotbalový reprezentant Radoslav Kováč. Nejenže se po přesunu ze Spartaku Moskva uchytil v základní sestavě West Hamu United, devětadvacetiletý defenzivní univerzál boduje i v osobním životě. Ve středu odpoledne mu totiž jeho o čtyři roky mladší přítelkyně Klára Medková ve Vyškově porodila syna Radka.

Článek

Pyšný otec, který kvůli povinnostem v klubu nemohl být u porodu a v den velké události odehrál za West Ham vítězný ligový zápas ve Wiganu, zamířil za svými blízkými až ve čtvrtek. Jen co Kováč v poledne přistál na pražském ruzyňském letišti, už pospíchal do vyškovské nemocnice.

"Když už jsem nestihl porod, tak je skvělé, že jsme zrovna teď dostali třídenní volno a můžu za Klárčou a malým jet. Do soboty budu u nich, pak se musím vrátit," popisoval v rozhovoru s ČTK Kováč. West Ham o víkendu nehraje, protože Premier League má přestávku a z bojů v Anglickém poháru, které jsou na programu nyní, už "Kladiváři" vypadli.

Kováč prý porod na dálku hodně prožíval. V noci z úterý na středu prakticky nezamhouřil oka, jak byl napjatý. "Byly to nervy," připustil bývalý hráč Olomouce a pražské Sparty. "Ve středu v půl čtvrté ráno mi volala Klárčina maminka, že se to asi blíží. A v půl druhé odpoledne to bylo hotové. Těžko lze popsat, jak jsem šťastný, že to všechno dobře dopadlo," popisoval Kováč. Zápas ve Wiganu tak už odehrál jako novopečený otec, jeho euforii ještě umocnila těsná výhra 1:0.

Pak český fotbalista cestoval s týmem zpět do Londýna, dnes ráno naskočil na první letadlo a zamířil do Prahy, odkud putoval do vyškovské porodnice. "Jsem pěkně unavený, dva dny jsem skoro nespal a mám za sebou dost nabitý program. Ale nemůžu se dočkat, ještě jsem malého ani neviděl na žádné fotce," těšil se Kováč.

Reklama