Hlavní obsah

Manchester United získal teprve patnáctiletého útočníka

MANCHESTER

Vedení Manchesteru United se předběžně dohodlo na angažování teprve patnáctiletého útočníka Charniho Ekangameneho. Belgický fotbalista s kořeny v Kongu se stane hráčem anglického mistra v den, kdy mu bude 16 let. Do té doby zůstane v dosavadním působišti v Royalu Antverpy. Belgický celek dohodu potvrdil na svých internetových stránkách.

Foto: ČTK

Manchesterský stadión Old Trafford - ilustrační fotografie

Článek

Manchester nadále nakupuje fotbalisty, kterým by měla patřit budoucnost. V poslední době takto získal srbské mladíky Zorana Tošiče, Adema Ljajiče a belgického obránce Ritchieho De Laeta.

Během posledních čtyř měsíců byl Ekangamene dvakrát v Manchesteru na stáži a přesvědčil o svých schopnostech. "Je to neuvěřitelný talent. Především je psychicky silný. Nikdy není nervózní," pochválil svého svěřence šéf mládežnické akademie v Antverpách Alex Vervecken.

Ekangamene je dalším hráčem, který těží z dlouhodobé spolupráce Manchesteru s belgickým druholigovým klubem. Antverpami prošli i odchovanci Manchesteru Danny Higginbotham, Luke Chadwick, John O'Shea či Darron Gibson. Z Antverp přišla na Old Trafford také nedávná posila De Laet.

Reklama

Související témata: