Hlavní obsah

Fotbalisté Arsenalu postoupili do čtvrtfinále Anglického poháru

LONDÝN

Fotbalisté londýnského Arsenalu postoupili do čtvrtfinále Anglického poháru, když v odloženém zápase doma porazili druholigové Burnley 3:0. Jejich dalším soupeřem bude Hull, s kterým se utkají o poslední semifinálové místo. To předposlední v neděli zaplnil Everton, který doma vyhrál 2:1 nad Middlesbrough. Připojil se tak k hráčům Chelsea a Manchesteru United, kteří si semifinále zajistili již v sobotu.

Článek

Arsenal i v kombinované sestavě potvrdil dobrou formu především obranných řad, když nepustil druholigového soupeře k téměř žádné šanci. Naopak sám podnikal velmi nebezpečné útoky. Domácí příznivci museli na gól čekat jen do 25. minuty, než si při brejku prohodil mexický útočník Carlos Vela míč mezi obránci a následně přehodil vybíhajícího brankáře.

Výhru pak na začátku druhé půle potvrdil parádním volejem chorvatský útočník Eduardo, který překvapivě nastoupil s kapitánskou páskou. Definitivní ránu pak soupeři v závěru zasadil Emmanuel Eboue. Na obě trefy přihrál Alexandre Song.

Trenéra Arséna Wengera vedle výhry potěšil i fakt, že téměř po čtyřech měsících mohl konečně nasadit záložníka Thea Walcotta, který se vyléčil ze zranění ramena.

Anglický fotbalový pohár:
5. kolo:
Arsenal - Burnley (II.) 3:0 (25. Vela, 51. Eduardo, 84. Eboue),
Čtvrtfinále:
Everton - Middlesbrough 2:1 (50. Fellaini, 56. Saha - 44. Wheater).

Reklama

Související témata: