Hlavní obsah

Podle Mourinha je Chelsea po jeho odchodu ostudou anglické ligy

Trenér fotbalistů Interu Milán José Mourinho označil svůj bývalý klub Chelsea a také Arsenal s Liverpoolem za ostudu anglické ligy. Podle portugalského kouče je totiž důvodem nadvlády Manchesteru United v Premier League pouze jejich neschopnost.

Článek

Šestačtyřicetiletý Mourinho, který dovedl v sezónách 2004/05 a 2005/06 Chelsea k titulům, si navíc myslí, že soutěži uškodil jeho odchod z Anglie, protože jeho tým by v tabulce prý byl určitě nad United. "Ano, Manchester United je v Anglii nejlepší, ale musíme si položit otázku, jak moc dobrá Premier League byla po mém odchodu," citoval trenéra server Setanta Sports.

United po Mourinhově odchodu z Anglie v roce 2007 vyhráli ligu dvakrát a nyní mají v čele náskok sedmi bodů a míří za třetím titulem za sebou. "Když jsem odešel, United ligu bez potíží vyhráli, protože žádný z trenérů nebyl schopný poskládat konkurence schopný celek. Já bych svému týmu nikdy nedovolil, aby za nimi o tolik zaostával. Taková ztráta už v březnu je prostě ostuda," dodal.

Podle Mourinha trenér United Alex Ferguson navíc rozhodně nemá k dispozici lepší tým než jeho rivalové. "Má dobré hráče, ale jsou opravdu o tolik lepší než ti v Chelsea nebo Liverpoolu? To si nemyslím. Problém je někde jinde a měl by za to někdo nést odpovědnost," prohlásil.

"Chelsea nemá stabilitu a Arsenal je pořád nikde. Liverpool letos sice zahrozil, ale jeho útok na titul nikdy nikdo nebral vážně," uvedl Mourinho, jehož Inter se ve středu s United na Old Trafford utká v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Reklama