Hlavní obsah

VIDEO: Eduardo ohromil Anglii krásným gólem

LONDÝN

Chorvatský útočník Arsenalu Eduardo se nádhernou brankou podílel na postupu svého týmu do čtvrtfinále FA Cupu přes druholigové Burnley (3:0). Jeho trefy levou nohou si nemohl nevšimnout ani kouč londýnského celku Arsene Wenger a Eduarda za fotbalovou parádu náležitě pochválil. „Jestli jsem Eduarda někdy viděl takto skórovat? Rozhodně ne. Byl to tak trošku plážový gól,“ řekl Wenger pro deník The Sun.

Článek

Eduardo se nedávno vrátil po hrůzostrašné zlomenině nohy, která ho od fotbalu odstavila na devět měsíců. Při zápase proti Burnley, do kterého kouč Wenger nasadil kombinovanou sestavu, překvapivě vyběhl s kapitánskou páskou na ruce a trenérovi se odvděčil parádní brankou.

V 51. minutě se dobře zorientoval v pokutovém území Burnley a pohotovým volejem, při kterém trefil míč vnější stranou levé nohy, dostal balón do sítě. „Letošní sezónu jsem ještě neviděl krásnější branku. Bylo to překvapivé řešení od velmi inteligentního hráče,“ nešetřil chválou francouzský kouč.

„Byl to instinkt. Všem na stadiónu ukázal, že má čich na góly. Byla to vynikající ukázka Eduardovy hry,“ rozplýval se Wenger nad svým svěřencem a pokračoval: „Třičtvrtě roku byl kvůli zranění mimo a zdá se, jako by se vrátil psychicky silnější. Přesto si nemyslím, že nám ukázal vše, co umí. Věřím, že je budoucností Arsenalu.“

Wengera vedle postupu jistě potěšil i bezproblémový návrat záložníka Thea Walcotta, jenž vyléčil zranění ramene. Na marodce Kanonýrů však nadále zůstává španělský mladík Cesc Fabregas, český reprezentační kapitán Tomáš Rosický či útočník Emmanuel Adebayor. Návrat obou hvězd se očekává během několika týdnů.

Reklama

Související témata: